Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Απέκοψε πλήρως το Rabotino από τις ουκρανικές δυνάμεις - Κατάληψη κομβικής θέσης στη Zaporizhia

Ρωσία: Απέκοψε πλήρως το Rabotino από τις ουκρανικές δυνάμεις - Κατάληψη κομβικής θέσης στη Zaporizhia
Σημαντική ανάπτυξη στην κατεύθυνση του Orekhovsky: νοτιοανατολικά του Rabotino οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν έως και ένα χιλιόμετρο, όπου ένα ουκρανικό οχυρό καταστράφηκε
Ο ρωσικός στρατός βελτίωσε εντυπωσιακά τις θέσεις του κατά μήκος της πρώτης γραμμής στο μέτωπο της Zaporizhia, εκεί όπου προήλασε έως και 1 χλμ νοτιοανατολικά του Rabotino.
Παράλληλα, οι δυνάμεις της Ρωσίας κατέλαβαν ένα κομβικό προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπως ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Vladimir Rogov.
«Υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στην κατεύθυνση του Orekhovsky: νοτιοανατολικά του Rabotinο στρατός της Ρωσίας προήλασε έως και ένα χιλιόμετρο σε θέσεις του αντιπάλου, όπου ένα εχθρικό οχυρό καταστράφηκε, ένα άλλο τέθηκε υπό τον έλεγχό μας. Έτσι, η κατάσταση σε αυτόν τον τομέα όχι μόνο βελτιώνεται, αλλά το μέτωπο του Rabotino αποκόβεται πλήρως από τις υπόλοιπες ουκρανικές δυνάμεις», τόνισε σχετικά ο Rogov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεγαλύτερη ανάπτυξη των στρτευμάτων καταγράφηκε στην κατεύθυνση προς το Vremev στην περιοχή των οικισμών Urozhainoye και Staromayorskoye.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα των νέων επιχειρήσεων επίθεσης, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να αποκτήσουν έδαφος στο Rabotino.
Πάντως, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν ανεπιτυχώς να ανακτήσουν τις χαμένες θέσεις, μεταφέροντας ενισχύσεις στην περιοχή αυτή από άλλες κατευθύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης