Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Εξάρχου (Intrakat): Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας – Ακόμα υψηλότερα το 2024 – Η Ρουμανία στο επίκεντρο

Εξάρχου (Intrakat): Ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας – Ακόμα υψηλότερα το 2024 – Η Ρουμανία στο επίκεντρο
Στόχος το 2024 περαιτέρω βελτίωση EBITDA και μικτό περιθώριο κέρδους 10%
Σχετικά Άρθρα
«Πέρυσι (2023) είχαμε δεσμευτεί για break even και καταφέραμε να δημοσιεύσουμε καλύτερα αποτελέσματα για τη χρήση 2023, είπε ξεκινώντας την ομιλία του προς τους αναλυτές ο Αλέξανδρος Εξάρχου, διευθύνων σύμβουλος της Intrakat.
Συμπλήρωσε επίσης πως στα αποτελέσματα δεν περιλαμβάνεται το κέρδος από τη συμφωνία με τη ΔΕΗ, καθώς η υπογραφή της συμφωνίας έγινε τον Φεβρουάριο του 2024.
Ο τζίρος στο σύνολο της χρήσης 2023 ανήλθε στα 412 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μόλις 2 μήνες ενοποίηση της Άκτωρ.
Για τη συνέχεια ο κ.Εξάρχου είπε πως περιμένει ακόμα καλύτερη πορεία και περαιτέρω βελτίωση των EBITDA.
Πιο αναλυτικά αναμένει 10% μικτό περιθώριο κέρδους το 2024, καθώς τα έργα που εκτελεί είναι καινούρια και έχουν καλό περιθώριο κέρδους και δεν είναι έργα που έρχονται από παλιές συμφωνίες.
Επίσης υπάρχουν πολλά έργα προς διαγωνισμό (7 δισ. ευρώ) από τα οποία προσδοκά να έχει 20% από την πίτα αυτή.
Φέτος θα γίνουν επιθετικές επενδύσεις στις ΑΠΕ και υπάρχουν ισχυρές προσδοκίες από συμφωνία με ΔΕΗ και από την απόκτηση της Άκτωρ.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Κώστας Αδαμόπουλος είπε πως στα ετήσια αποτελέσματα δεν μπορεί να αποτυπωθεί η δυναμική από την εξαγορά της Άκτωρ, λόγω ενοποίησης μόλις 2 μηνών.
Έτσι στην τελική γραμμή η κερδοφορία δεν επηρεάστηκε από την Άκτωρ και όλα τα κέρδη και το turnaround προήλθε από την Intrakat.
Η διοίκηση επίσης εστίασε στο γεγονός ότι το 18% των EBITDA προέρχεται από τις ΑΠΕ και αποτελεί μία πολύ καλή βάση.
Για το εξωτερικό ειπώθηκε, ότι το ενδιαφέρον στρέφεται μόνο στη Ρουμανία, όπου έχει ήδη ανεκτέλεστο στο 1 δισ. ευρώ από τα 5 δισ. ευρώ περίπου του συνολικού ανεκτέλεστο του ομίλου, ενώ έκανε και αρκετές επενδύσεις στη χώρα.

Ο στόχος είναι να διπλασιάσει το ανεκτέλεστο στη Ρουμανία καθώς είναι μία χώρα με αρκετά projects και υψηλό ενδιαφέρον. .
Από το συνολικό ανεκτέλεστο 2,2 δισ. ευρώ προέρχεται από την Άκτωρ.
Σε ερώτηση αναλυτή αναφορικά με το πως θα χρηματοδοτήσει τα έργα που έχει μπροστά της, η διοίκηση είπε πως οι ταμειακές ροές είναι ισχυρές, η κεφαλαιακή δομή είναι υγιής και μπορεί να χρηματοδοτήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες στις κατασκευές και στις ΑΠΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης