Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία συστήνει στο ΝΑΤΟ: Ας μην προκαλούμε τη Ρωσία

Η Πολωνία συστήνει στο ΝΑΤΟ: Ας μην προκαλούμε τη Ρωσία
Όχι σε κατάρριψη ρωσικών πυραύλων πάνω από το έδαφος της Πολωνίας
Προειδοποίηση στους Συμμάχους να μην προκαλέσουν τη Ρωσία έτσι ώστε να βρει ευκαιρία να το χρησιμοποιήσει κατά του ΝΑΤΟ απηύθυνε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda με αφορμή τις καταγγελίες περί παραβίασης του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικούς πυραύλους.
«Πιστεύω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε μια κατάσταση στην οποία η Ρωσία θα μπορούσε να πει ότι προκλήθηκε από το ΝΑΤΟ» είπε μιλώντας στην Wall Street Journal ο Πολωνός πρόεδρος, ο οποίος αρνήθηκε να πει πως θα απαντούσαν Πολωνία και ΝΑΤΟ εάν ένας ρωσικός πύραυλος προκαλούσε θύματα στην Πολωνία.
Αναφερόμενος στις περιπτώσεις εκείνες που ρωσικοί πύραυλοι εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, ο Duda έκανε λόγο για «ρωσική πρόκληση».
Όπως είπε, οι εταίροι του ΝΑΤΟ ήταν αντίθετοι στην ιδέα της αναχαίτισης πυραύλων πέρα από την επικράτεια του μπλοκ, και πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Σημειώνεται πως μωρίτερα, ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Andrzej Szejna δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή RMF24 ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταρρίψει πυραύλους που πετούν πολύ κοντά στα σύνορα της συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης