Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baum (Αμερικανός Αξιωματικός): Πανίσχυρη και αήττητη η ρωσική αεράμυνα, θα διαλύσει τα ουκρανικά F-16 - Τα εντοπίζει μόλις απογειωθούν

Baum (Αμερικανός Αξιωματικός): Πανίσχυρη και αήττητη η ρωσική αεράμυνα, θα διαλύσει τα ουκρανικά F-16 - Τα εντοπίζει μόλις απογειωθούν
Τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που λαχταρούσε η Ουκρανία είναι απίθανο να αλλάξουν την κατάσταση στην σύγκρουση, δηλώνει ο Αμερικανός Αξιωματικός

Τα F-16 που θα κατευθυνθούν στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι θα βρεθούν στο «πιο επικίνδυνο πεδίο μάχης», αφού θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα πλέον εξελιγμένα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, «τα πλέον ισχυρά, προηγμένα και ολοκληρωμένα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο», αλλά και δοκιμασμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς, όπως επισημαίνει ο αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και έμπειρος πιλότος των F-16 John Baum.
Αυτό σημαίνει πως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που λαχταρούσε η Ουκρανία είναι απίθανο να αλλάξουν την κατάσταση στην σύγκρουση, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κυριαρχούν τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στον αέρα, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις σταθερές επιτυχίες της Ρωσίας στη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων.

Τα ουκρανικά F-16 θα εντοπιστούν μόλις απογειωθούν

Λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων μάχης, οι Ουκρανοί πιλότοι θα στοχοποιηθούν αμέσως από τις επικρατούσες ρωσικές δυνάμεις μόλις αποβιβαστούν από το έδαφος.
«Όταν τα ουκρανικά F-16 απογειώνονται, μπορούν να τεθούν αμέσως εντός εμβέλειας των ρωσικών συστημάτων εδάφους-αέρος, αντί να απολαμβάνουν ουδέτερο έδαφος», επεσήμανε ο πρώην αξιωματικός.
Η Ολλανδία και η Δανία ήταν οι πρώτες χώρες που συμφώνησαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με F-16.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα παραλάβει τα αμερικανικά αεροσκάφη από τρίτους μόλις οι Ουκρανοί πιλότοι ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους. Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας είπε ότι η χώρα σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με την πρώτη παρτίδα F-16 το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης