Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Πιστολιά αφέτη ενός... «chicken game» Δύσης - Ρωσίας η μεταφορά πυραύλων στην Oυκρανία - Δεν θα υποχωρήσουμε!

Peskov: Πιστολιά αφέτη ενός... «chicken game» Δύσης - Ρωσίας η μεταφορά πυραύλων στην Oυκρανία - Δεν θα υποχωρήσουμε!
Η Ρωσία πρέπει να υποστηρίξει την τρέχουσα δυναμική στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Dmitry Peskov
Η Δύση θα προσπαθήσει να παίξει το «παιχνίδι του κοτόπουλου» με τη Ρωσία, αλλά δεν θα υποκύψουμε... η Ρωσία πρέπει και θα υποστηρίξει την δυναμική στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης όπως έχει ως αυτή την στιγμή καθώς ο πανικός από την πλευρά του εχθρού μεγαλώνει, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέρου, Dmitry Peskov.
Η συλλογική Δύση και η Ουκρανία θα προσπαθήσουν να παίξουν το «παιχνίδι του κοτόπουλου» («chicken game» στην Θεωρία των Παιγνίων) με τη Ρωσία, και για μας είναι σημαντικό να μην υποκύψουμε, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
"Είναι αυτονόητο ότι η άλλη πλευρά, εννοώ, "η συλλογική Δύση συν ένας", έτσι θα τους έλεγα, θα προσπαθήσουν να παίξουν «chicken game» μαζί μας.
Το σημαντικό είναι να μην υποχωρήσουμε και δεν θα το κάνουμε",
είπε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Moscow.Kremlin.Putin», σύμφωνα με απόσπασμα που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Pavel Zarubin, σχολιάζοντας τις προμήθειες δυτικών πυραύλων στο Κίεβο.


Πανικός στις ουκρανικές γραμμές

«Από την ουκρανική πλευρά, ο πανικός μεγαλώνει στην πρώτη γραμμή», είπε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου
"Και αυτές είναι πληροφορίες από πρώτο χέρι ότι εκεί, σε εκείνη την πλευρά, ο πανικός μεγαλώνει.
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τώρα να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην σταματήσουμε και να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας»,  τόνισε ο Peskov.

Η νομιμότητα του Zelensky θα τεθεί σύντομα υπό αμφισβήτηση

Η νομιμότητα της παραμονής του Ουκρανού προέδρου Volodimir Zelensky στην προεδρία μετά τη λήξη της θητείας του εν μέσω της έλλειψης τακτικών εκλογών θα τεθεί σύντομα υπό αμφισβήτηση ακόμη και στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος Dmitry Peskov.
«Νομίζω ότι το μέλλον του Zelensky είναι καθορισμένο και πολύ σύντομα πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητά του», επισήμανε στην συνέντευξή του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, θα γίνει από νομικής απόψεως σε κάθε περίπτωση.
«Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις με κάποιο τρόπο», είπε.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ουκρανίας, οι προεδρικές εκλογές επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάρτιο, αλλά ο πρόεδρος Volodimir Zelensky ζήτησε να εγκαταλειφθεί το θέμα των εκλογών μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας άνοιξε υπόθεση επί μιας πρότασης που ζητούσε από το Verkhovna Rada (ουκρανικό κοινοβούλιο) να προκηρύξει προεδρικές εκλογές από τη λήξη της θητείας του Zelensky στις 20 Μαΐου.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κίνηση ήρθε από έναν κάτοικο του Chernigov ο οποίος ζήτησε από το Δικαστήριο να υποχρεώσει το κοινοβούλιο να ορίσει προεδρικές εκλογές.
Το Rada έχει 15 ημέρες για να εξηγήσει την απόφασή του να μην προκηρύξει τις εκλογές.

Καθορισμένη η μοίρα του Zelensky


Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου είχε δηλώσει πως «η μοίρα του Zelensky είναι σαφώς προκαθορισμένη», στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.
«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνομιλίες γιατί όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση της Ουκρανίας να απορρίπτει κάθε είδους διαπραγματεύσεις.
Επομένως, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος που επανέλαβε ότι η θέση του Vladimir Putin είναι γνωστή.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η «η ρωσική στάση είναι συνεπής», απαντώντας σε ερώτηση εάν το προσχέδιο της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης μπορεί να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για συνομιλίες με την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης