Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α.- Σταθεροποιητικό ξεκίνημα, επηρεάζει η αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α.- Σταθεροποιητικό ξεκίνημα, επηρεάζει η αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η αποκοπή του μερίσματος του ΟΠΑΠ επηρεάζει την πορεία του Γ.Δ. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με οριακή άνοδο και εμείς πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Ξεχωρίζει η Viohalco και η Τιτάν.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Καθαρά κέρδη 28,5 εκατ. ευρώ από 22 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,8% ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Βελτίωση σε όλες τις γραμμές. Μετά τη δυναμική επίδοση στην κίνηση του πρώτου τριμήνου, η Εταιρεία αναθεώρησε την πρόβλεψή της σε ετήσια επιβατική κίνηση 29,9 εκατ. επιβατών το 2024, 6,3% (ή περίπου 1,8 εκατομμύρια επιβάτες) πάνω από τα επίπεδα του 2023.

AEGEAN: Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις που δημοσίευσε το Αεροδρόμιο Αθηνών, θεωρούμε πως θα πρέπει να ενισχύσουν την επενδυτική ψυχολογία και για τη συγκεκριμένη μετοχή. Η χρονιά φαίνεται πως θα είναι και φέτος καλή για τον τουρισμό. Στα 12,30 ευρώ και στο +1,32%.

ΟΠΑΠ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται ο τίτλος και υποχωρεί 3% στο ξεκίνημα. Επηρεάζει και την αγορά η πτώση του, αλλά οφείλεται στο μέρισμα.

ΑΒΑΞ: Στη χρήση 2022 η εισηγμένη δε μας έγραφε στο δελτίο τύπου για έκτακτα και μας παρουσίαζε το σύνολο των δραστηριοτήτων ήτοι σχεδόν 40 εκατ. ευρώ καθαρά. Ήταν βέβαια όλα έκτακτα, όπως είχαμε γράψει τότε. Όμως η μετοχή έκανε ράλι 100% και βάλε. Τώρα για να μπορέσει να κάνει καλή σύγκριση των κερδών του 2023 με αυτά του 2022 μας αφαιρεί όλα τα έκτακτα και λέει πως του 2022 ήταν 3,5 εκατ. ευρώ. Στα 1,52 ευρώ και στο +1,47%.

UNIBIOS: Είχε στόχο να διατηρήσει το επίπεδο πωλήσεων μετά το άλμα +33% του 2022 και το κατάφερε κάνοντας επιπλέον αύξηση 15%. Μέσα στη χρήση (τον Νοέμβριο) πούλησε το αδρανές ακίνητο του Βόλου και άλλαξε η χρηματοοικονομική της βάση. Πλέον έχει πολύ μικρή επιβάρυνση (μείωσε τοκοφόρα δάνεια από 7,7 εκατ. σε 3,1 εκατ. ευρώ). Παρότι αυξήθηκαν οι τόκοι από 390 χιλ. σε 624 χιλ. (+60%) η διοίκηση δεν ανησυχεί γιατί στην νέα χρήση ξεκινάει με κάτω από τα μισά δάνεια, αλλά και η πολύ καλή κερδοφορία και δομή της εταιρείας επιτρέπει αναχρηματοδότηση των δανείων με καλύτερους όρους. Περιμένει τέλος και μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Με αυτές τις προϋποθέσεις εκτιμά ότι μπορεί να υλοποιήσει από σωστή βάση το σχέδιό της για ανάπτυξη μέσω εξαγορών και εισόδου σε νέες αγορές. Είναι ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζει δαπάνες ερευνών και αυτό σημαίνει ότι συστηματικοποιεί την λειτουργία τεχνολογικής έρευνας για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και αυτό μελλοντικά θα φέρει καρπούς, εκτιμά η διοίκηση. Ανοδικά αλλά ήπια κινείται η μετοχή στο άνοιγμα και είναι στα 1,29 ευρώ.

ΙΛΥΔΑ: Μέρισμα 0,02 ευρώ ανά μετοχή προτείνει η διοίκηση. Στα ίδια με τα επίπεδα του 2022 τα μεγέθη του 2023. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,15 εκατ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ.

ΜΕΖΖ: Γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι το Galaxy υστερούσε έναντι των Phoenix και Sunrise, και μάλιστα από αρκετές πλευρές, όπως π.χ. ενημέρωση προς τους μετόχους αλλά και από εισπράξεις. Αυτά που δημοσίευσε μάλλον επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μας. Είχαν «πεταχτεί» βέβαια κάποιοι τότε και έλεγαν διάφορα, αλλά σήμερα, μάλλον θα το έχουν συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι. Ουσιαστικά σε αυτές τις εταιρείες θεωρούμε πως υπάρχουν πολλά που θέλουν διευκρίνιση.

ATTICA GROUP: Με σημαντική άνοδο λόγω του δημοσιεύματος για είσοδο μεγάλου επενδυτή. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης