Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερωτήματα για το μέλλον της Tesla - Στον δρόμο 500 εργαζόμενοι με αιφνιδιαστική απόφαση Musk

Ερωτήματα για το μέλλον της Tesla - Στον δρόμο 500 εργαζόμενοι με αιφνιδιαστική απόφαση Musk
Στην αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει το τμήμα των ταχυφορτιστών (superchargers) της Tesla προχώρησε ο Elon Musk
Στην αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει το τμήμα των ταχυφορτιστών (superchargers) της Tesla προχώρησε ο Elon Musk, ο οποίος απέλυσε δύο ανώτερα στελέχη και 500 εργαζόμενους, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει την αναδιάρθρωση εν μέσω ύφεσης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.
Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Musk ανακοίνωσε εσωτερικά τη Δευτέρα ότι η επικεφαλής του τμήματος superchargers, Rebecca Tinucci, και ο Daniel Ho, επικεφαλής νέων προϊόντων, θα φύγουν μαζί με ολόκληρες τις ομάδες τους, περίπου 500 άτομα.

Ερωτήματα για το μέλλον της Tesla

Το δίκτυο της Tesla είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και ήταν ένας από τους λόγους που η εταιρεία απολάμβανε επιβλητικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της για τόσο καιρό, Ενώ η παροχή υπηρεσιών θα συνεχιστεί, η κίνηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον.
«Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι ενέργειες καθιστούν σαφές ότι πρέπει να είμαστε απολύτως σκληροί όσον αφορά τον αριθμό εργαζομένων και τη μείωση του κόστους», έγραψε ο Musk στο σημείωμα, το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το The Information. «Ενώ κάποιοι στελέχη το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, οι περισσότεροι δεν το κάνουν ακόμη».
Οποιοσδήποτε μάνατζερ «διατηρεί περισσότερα από τρία άτομα που προφανώς δεν περνούν το εξαιρετικό, απαραίτητο και αξιόπιστο τεστ» θα πρέπει να παραιτηθεί, πρόσθεσε.
Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα των FT για σχόλιο.
Οι τελευταίες απολύσεις στην εταιρεία έρχονται αφότου ο Musk ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα περικόψει «περισσότερο από το 10%» του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης