Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλήθειες από τον Putin για τις κυρώσεις - Προσπάθησαν να διαλύσουν τη Ρωσία από μέσα, αλλά απέτυχαν παταγωδώς

Αλήθειες από τον Putin για τις κυρώσεις - Προσπάθησαν να διαλύσουν τη Ρωσία από μέσα, αλλά απέτυχαν παταγωδώς
Το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε το αντίθετο από αυτό που αναμενόταν, διαμηνύει ο Ρώσος ηγέτης
Οι δυτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας προσπάθησαν να την καταστρέψουν από μέσα, αλλά απέτυχαν - το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε το αντίθετο από αυτό που αναμενόταν, τόνισε με έμφαση ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντησή του με μέλη της κυβέρνησης.
«Εσείς και εγώ ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη από οικονομική άποψη. Κυριολεκτικά, με την πραγματική έννοια αυτής της λέξης ξεκίνησαν την οικονομική επιθετικότητα κατά της Ρωσίας. Ο ατελείωτος αριθμός κυρώσεων που αντιμετωπίσαμε στόχευαν σε ένα πράγμα, και εσείς και εγώ ξέρετε καλά ποιος ήταν ο στόχος - να καταστρέψουν τη Ρωσία από μέσα και όχι μόνο πολιτικά, αλλά κυρίως οικονομικά. Οι κυρώσεις στόχευαν στο να δημιουργήσουν προβλήματα στις ομάδες εργασίας, να προκαλέσουν μαζική ανεργία στη χώρα, να οδηγήσουν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Ολόκληρες βιομηχανίες δεν τα κατάφεραν», τόνισε ο Putin αναφορικά με την τακτική της Δύσης.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε «ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναμενόταν».
«Πέρυσι, η οικονομία της Ρωσίας αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από τον παγκόσμιο», σημείωσε ο Putin.
Υπογράμμισε ότι όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, η Ρωσία προηγείται όχι μόνο από τις κορυφαίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από όλα τα κράτη των λεγόμενων G7.
«Μαζί αναζητήσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις στις πιο σύνθετες ιστορικές προκλήσεις και, συνολικά, τις ξεπεράσαμε με επιτυχία. Αυτό που είναι θεμελιωδώς σημαντικό, συνεχίσαμε να επιλύουμε τρέχοντα προβλήματα, εντατικά και με συνέπεια εργαστήκαμε στην αναπτυξιακή ατζέντα στο πλαίσιο βασικών εθνικών στόχων και προτεραιότητες», εξήγησε.
Επισημαίνεται ότι η ορκωμοσία του Vladimir Putin θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου στις 12:00 ώρα Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης