Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βολές» Zakharova: Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει βρετανικούς στρατιωτικούς στόχους ως «απάντηση» στο Λονδίνο

«Βολές» Zakharova: Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει βρετανικούς στρατιωτικούς στόχους ως «απάντηση» στο Λονδίνο
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών του Βασιλείου Cameron ως «κάτι απολύτως τρελό»
Η Ρωσία, εάν πραγματοποιηθούν οι απειλές του Λονδίνου για χτυπήματα του Κιέβου με βρετανικά όπλα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει το δικαίωμα να χτυπήσει βρετανικούς στόχους στην Ουκρανία και όχι μόνο, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, στο TASS.
«Εάν πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, τότε η χώρα μας, η Ρωσική Ομοσπονδία, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει ανάλογα, δηλαδή να χρησιμοποιήσει ως στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπλα, κ.λπ. που βρίσκονται τόσο στο έδαφος της Ουκρανίας όσο και πέρα ​​από τα σύνορά της», σημείωσε η διπλωμάτης.
Σχολίασε επίσης ως εξής, τα λόγια του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron: «Οι δηλώσεις δεν είναι μόνο παράνομες, αλλά και παράλογες, γιατί η ίδια η Βρετανία δήλωσε κυριολεκτικά το αντίθετο πριν από λίγο καιρό», συνέχισε η επίσημη εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματικής υπηρεσίας.
«Θυμάστε το δράμα γύρω από αυτό το θέμα, όταν η δήλωση Cameron εμφανίστηκε στη ροή βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων, και μετά από δύο ώρες... αποσύρθηκε» σημείωσε η Zakharova.

Zakharova για Macron: Τα έχουν χάσει και οι Σύμμαχοι του… με την επιθετικότητά του

Ακόμα και οι Σύμμαχοι του… τα χάνουν με την επιθετική ρητορική του υποστηρίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
«Ούτε η Γαλλία ούτε οι στενότεροι σύμμαχοί της μπορούν να καταλάβουν τι εννοούν ο Macron και ο στενός κυβερνητικός του κύκλος του πριν σχηματίστηκε από λίγο καιρό…
Πολύ συχνά οι σύμμαχοι της Γαλλίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, όπως καταλαβαίνουμε, προσπαθούν να λάβουν διευκρινίσεις για το τι εννοεί η γαλλική ηγεσία, χωρίς να λάβουν άμεση απάντηση.
Παρόλα αυτά, αυτές οι δηλώσεις δεν είναι μόνο αμφιλεγόμενες, εννοώ τις δηλώσεις Macron και του ανώτατου αξιωματούχου της άμυνας, αλλά και του κορυφαίου διπλωμάτη, είναι επίσης πολύ επιθετικές, και αυτός ήταν και ο λόγος για την κλήση του πρέσβη», υποστήριξε η Zakharova.
«Είναι άλλη μια σειρά από περίεργες και επιθετικές ενέργειες και δηλώσεις» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος με αφορμή την κλήση του Γάλλου πρέσβη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης