Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπια ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Στο +0,5% και τα 83,58 δολάρια το Brent

Ήπια ανάκαμψη στο πετρέλαιο – Στο +0,5% και τα 83,58 δολάρια το Brent
Δεν «αγγίζει» ακόμη τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά έκλεισαν σήμερα 8/5 οι τιμές πετρελαίου, καθώς δέχθηκαν ώθηση από τα στοιχεία που έδειξαν πως τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου -σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών.
«Οι δείκτες της αγοράς πετρελαίου έχουν γίνει πιο ήπιοι τις τελευταίες εβδομάδες και οι τιμές έχουν υποχωρήσει», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε ερευνητικό σημείωμα. «Η αγορά πετρελαίου δεν είναι σφιχτή τώρα, αλλά βλέπουμε εποχική ισχύ τους επόμενους μήνες».
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της τεράστιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας στην παγκόσμια αγορά «μαύρου χρυσού». Οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα άσκησαν πίεση στις τιμές πετρελαίου στις πρόσφατες συνεδριάσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,51% και έκλεισε στα 83,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με κέρδη 0,78% στα 78,99 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, Brent και WTI κατέγραψαν απώλειες 7% και 6,8%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης