Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να την απειλήσει κανείς - Σε θέση μάχης οι πυρηνικές δυνάμεις - Βέβαιη η νίκη μας στην Ουκρανία

Putin: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να την απειλήσει κανείς - Σε θέση μάχης οι πυρηνικές δυνάμεις - Βέβαιη η νίκη μας στην Ουκρανία
Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση - H μοίρα της πατρίδας και το μέλλον της εξαρτάται από τον καθένα μας επισήμανε ο Putin
(upd5) Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια στρατιωτική σύγκρουση αλλά δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την απειλήσει υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης, της επετείου από τη νίκη στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
«Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει» είπε ο Putin
, τονίζοντας ότι οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα μάχης.

Βέβαιη η νίκη

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικά όπλα
που θα πραγματοποιήσει η Ρωσία, ο Putin υποστήριξε πως δεν πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο, ενώ σχετικά με τις εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, σημείωσε πως πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι στο πεδίο της μάχης με τις μικρότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες.
Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως δεν έχει καμία αμφιβολία για τη νίκη της Ρωσίας, υποστηρίζοντας πως ο λαός της Ρωσίας στις πιο δύσκολες στιγμές του, δείχνει τα καλύτερα στοιχεία του, αναφέροντας πως «η ανδρεία και ο ηρωισμός είναι στο αίμα μας» ενώ επισήμανε πως όλη η Ρωσία στηρίζει τους στρατιώτες που μάχονται στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Διαστρεβλώνουν την αλήθεια

«Βλέπουμε πως σήμερα η Δύση προσπαθεί  να διαστρεβλώσει την αλήθεια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτό έχει να κάνει με αυτούς που έχουν συνηθίσει να χτίζουν την αποικιακή πολιτική τους πάνω στην υποκρισία και τα ψέματα», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, αναφέροντας πως η Ρωσία πάντα θα θυμάται και δεν θα ξεχάσει ποτέ τον κοινό αγώνα της Συμμαχίας στη μάχη κατά του Ναζισμού.
Ο Putin έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε κράτη, όπου κατεδαφίζονται τα μνημεία των αληθινών στρατιωτών κατά του ναζισμού, τη στιγμή που οι προδότες και οι συνεργοί των Ναζί τοποθετούνται σε βάθρα και η μνήμη του ηρωισμού των απελευθερωτών στρατιωτών και της μεγάλης θυσίας που έκαναν στο όνομα της ζωής διαγράφονται.
«Η Δύση προσπαθεί να υποκινήσει συγκρούσεις στον κόσμο και να περιορίσει κυρίαρχα κέντρα ανάπτυξης» υποστήριξε ο Putin.

Δύσκολη περίοδος

Όπως είπε, η Ρωσία διέρχεται μια δύσκολη, μεταβατική περίοδο.
«Η μοίρα της πατρίδας και το μέλλον της εξαρτάται από τον καθένα μας» επισήμανε ο Putin, τονίζοντας ότι η Ημέρα της Νίκης «ενώνει όλες τις γενιές».
«Μαζί θα εξασφαλίσουμε ένα ελεύθερο και ασφαλές μέλλον για τη Ρωσία» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος συνεχάρη νωρίτερα τους στρατιώτες, τους διοικητές και τους βετεράνους του πολέμου, κάνοντας λόγο για μια «εθνική, ιερή γιορτή».

Ήρωες όσοι πολεμούν στην Ουκρανία

Επιπλέον, ο Putin χαρακτήρισε ήρωες τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως είπε, όλη η Ρωσία είναι με τους ήρωες που πολεμούν στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να μιμηθούμε τη γενιά των νικητών στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

Τιμούμε τους πατέρες και τους παππούδες μας

«Στις 9 Μαΐου τιμούμε τους πατέρες και τους παππούδες μας, τους προπαππούδες μας.
Υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους και συνέτριψαν τον ναζισμό, απελευθέρωσαν τους λαούς της Ευρώπης και έφτασαν στα ύψη της στρατιωτικής και εργασιακής ανδρείας», τόνισε ο Putin.
«Σήμερα σκύβουμε το κεφάλι στην ευλογημένη μνήμη όλων των οποίων τις ζωές αφαίρεσε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος.
Στη μνήμη των γιων, των κορών, των πατεράδων, των μητέρων, των παππούδων, των προπαππούδων, των συζύγων, των αδελφών, των συγγενών.
Σκύβουμε το κεφάλι στους βετεράνους που μας άφησαν, στη μνήμη των αμάχων που πέθαναν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς και τις τρομοκρατικές επιθέσεις των νεοναζί, στους συμπολεμιστές μας που έπεσαν στον αγώνα κατά του νεοναζισμού στη δίκαιη μάχη της Ρωσίας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ποτέ δεν υποβαθμίσαμε το δεύτερο μέτωπο

Η Ρωσία ποτέ δεν υποβάθμισε τη σημασία του «δεύτερου μετώπου» κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (σ.σ. έτσι ονομάζουν οι Ρώσοι τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο) και τη βοήθεια των Συμμάχων τόνισε ο Putin, αναφέροντας πως η Ρωσία τιμά το θάρρος που επέδειξαν όλοι οι στρατιώτες του αντιχιτλερικού συνασπισμού.
«Τιμούμε το θάρρος όλων των στρατιωτών του αντιχιτλερικού συνασπισμού, των μελών της αντίστασης, των ανταρτών» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Κατόπιν της παρέλασης, ο πρόεδρος Putin και ηγέτες από άλλα κράτη (Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κούβα, κα) κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
54_8.JPG
11_40.JPG
12_34.JPG
13_15.JPG
55_7.JPG
56_2.JPG
2222_2.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης