Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Βαρύ» κατηγορητήριο για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στον Πειραιά - Η εισαγγελική πρόταση για τους «4»

«Βαρύ» κατηγορητήριο για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στον Πειραιά - Η εισαγγελική πρόταση για τους «4»
Ο εισαγγελέας που διερεύνησε την υπόθεση εισηγείται την παραπομπή σε δίκη και των τεσσάρων κατηγορουμένων του πληρώματος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου
Την παραπομπή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και για τους τέσσερις κατηγορούμενους, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon εισηγείται προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πειραιά, για τη δολοφονία του Αντώνη.
Ο θάνατος του 36χρονου το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες οι ναυτικοί πέταξαν στη θάλασσα τον άτυχο άνδρα.
Ο Αντώνης σπρώχθηκε βίαια επειδή προσπάθησε να ανέβει στο πλοίο για να ταξιδέψει στην Κρήτη, μόλις αντιλήφθηκε ότι είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές.
Είχε επιβιβαστεί κανονικά με εισιτήριο από νωρίς στο Blue Horizon, όμως κατέβηκε για λίγο και όταν συνειδητοποίησε ότι το πλοίο ξεκινούσε, έτρεξε για να προλάβει και για αυτή του την ενέργεια τιμωρήθηκε με θάνατο από τα μέλη του πληρώματος.

Ειδικότερα η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών περιλαμβάνει:

-για τον πλοίαρχο, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, επικίνδυνη παρέμβαση στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και απόπειρα υπόθαλψης κατά συρροή.
-για τον ύπαρχο, ο οποίος επίσης είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο αλλά και κατάχρηση εξουσίας.
-για τον του υποπλοίαρχο, συνέργεια, δια ενέργειας και δια παραλείψεως, σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο.
-για τον λοστρόμο συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο και για κατάχρηση εξουσίας.

Ο εισαγγελέας που διερεύνησε την υπόθεση εισηγείται την παραπομπή σε δίκη και των τεσσάρων κατηγορουμένων του πληρώματος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης