Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Ρωσία και Κίνα θα πρωτοστατήσουν στην δημοκρατική παγκόσμια τάξη - Οι ΗΠΑ δεν θέλουν κανέναν ισχυρότερο από αυτές

Lavrov: Ρωσία και Κίνα θα πρωτοστατήσουν στην δημοκρατική παγκόσμια τάξη - Οι ΗΠΑ δεν θέλουν κανέναν ισχυρότερο από αυτές
Η Δύση «στη διεθνή σκηνή, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ισότιμη μορφή συνεργασίας»
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στη Δύση για τις πρακτικές και την υποκρισία της, εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Η Δύση μιλάει για δημοκρατία μόνο όταν θέλει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας», δήλωσε σε συνεδρίαση της ολομέλειας της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, ενώ διαμήνυσε τον κοινό σκοπό Ρωσίας και Κίνας: να πρωτοστατήσουν στην εγκαθίδρυση μιας δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης.
«Η Κίνα έχει γίνει παγκόσμιος ηγέτης. Αυτό δεν αρέσει στις ΗΠΑ, οι οποίες, μαζί με τους δορυφόρους τους, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την υπόλοιπη Δύση και έχουν δηλώσει δογματικά ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν σε κανέναν να είναι ισχυρότερος και με μεγαλύτερη επιρροή από την Ουάσινγκτον», είπε, σύμφωνα με το TASS.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς, μαζί με τους Κινέζους συναδέλφους μας, ενδιαφερόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε οι ηγέτες όσον αφορά τις προσπάθειες για την εγκαθίδρυση μιας δικαιότερης δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης»,
Η Δύση «στη διεθνή σκηνή, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ισότιμη μορφή συνεργασίας, παραβιάζει κατάφωρα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος λέει ότι τα Ηνωμένα Έθνη βασίζονται στην κυρίαρχη ισότητα των κρατών», είπε.
«Έχουμε γίνει περισσότεροι στην G20 μετά την επέκταση των BRICS: πρακτικά οι μισοί από αυτούς είναι είτε μέλη είτε υποστηρικτές των BRICS. 
Η G20 θα αλλάξει επίσης θετικά τα συμφέροντα όλων των άλλων περιοχών του κόσμου, όλων των άλλων ομάδων χωρών, όχι μόνο της συλλογικής Δύσης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης