Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα σε ομόλογα και Nvidia - Στο -0,55% ο Dow, σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq με +0,6%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα σε ομόλογα και Nvidia - Στο -0,55% ο Dow, σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq με +0,6%
Νευρική πορεία...
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι βασικότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη 28 Μαΐου, με ώθηση αφενός από τη δεικτοβαρή τεχνολογική εταιρεία Nvidia και βαρίδι από την άλλη την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,55% στις 38.852 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε οριακή αύξηση +0,02% στις 5.306 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq, που κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ, αυξήθηκε +0,59% στις 17.019 μον.
Capture_177.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε +7,13%, επιδρώντας αποφασιστικά στον Nasdaq, δεδομένου ότι η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 1,2% στα 84,08 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 2,5% στα 79,68 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1% στα 2.358 δολ./oz.
Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,54% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,98%.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0863 δολ.

Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό και τα εταιρικά αποτελέσματα επηρέασαν θετικά τις μετοχές.
Επίσης, τα ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία και οι ανησυχίες για πιθανή μείωση των καταναλωτικών δαπανών έχουν περιορίσει τις προοπτικές των επιτοκίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Neil Kashkari, δήλωσε από τη μεριά του ότι θέλει να δει «πολλούς μήνες» δεδομένων που να δείχνουν χαλάρωση του πληθωρισμού πριν υπάρξει μείωση των επιτοκίων.
Είπε επίσης ότι δεν θα απέκλειε περαιτέρω αυξήσεις εάν οι πιέσεις στις τιμές συνεχιστούν.

Στα μάκρο, από τα οικονομικά νέας της ημέρας, ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος καταγράφει τις τιμές των κατοικιών σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,3% τον Mάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Η άνοδος σε σχέση με τον Mάρτιο του 2023 διαμορφώθηκε στο 7,4%.
Παράλληα, αύξηση σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 102 μονάδες τον Μάιο, από την αναθεωρημένη μέτρηση των 97,5 μονάδων του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με το Conference Board.
Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα μειωνόταν και πάλι, το Μάιο στις 96 μονάδες.
Το κομμάτι της έρευνας που καταγράφει πώς αισθάνονται οι καταναλωτές για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες αυξήθηκε στις 143,1 μονάδες από 140,6 μονάδες τον Απρίλιο.
Ο δείκτης των προσδοκιών των Αμερικανών για τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε στις 74,6 μονάδες από 68,8.
Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχή μήνα που ο δείκτης προσδοκιών ανήλθε κάτω του ορίου των 80 μονάδων, που συνήθως σηματοδοτεί επερχόμενη ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης