Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει το State Department ΗΠΑ: Είναι απίστευτα απελπιστική η κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο

Σοκάρει το State Department ΗΠΑ: Είναι απίστευτα απελπιστική η κατάσταση του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο
H στρατιωτική βοήθεια μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο πεδίο της μάχης αναφέρει το State Department
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων απίστευτα απελπιστική, δήλωσε ο Vedant Patel αναπληρωτής εκπρόσωπος του State Department.
«Προφανώς η κατάσταση είναι απίστευτα απελπιστική.
Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, αλλά είμαστε επίσης βέβαιοι ότι η στρατιωτική βοήθεια μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο πεδίο της μάχης»
Σύμφωνα με τους New York Times, οι ίδιοι οι διοικητές και οι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτύρονται για τη δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία είναι πιο ευάλωτη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης.
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky αναγνώρισε επίσης ότι ο στρατός της χώρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση λόγω της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, ιδιαίτερα στην περιοχή του Kharkiv.
Επί του παρόντος, μονάδες της ομάδας του Βορρά διεξάγουν ενεργές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Kharkiv και έχουν καταλάβει σχεδόν 350 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Στις 14 Μαΐου, ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kharkiv, Vitaly Ganchev, δήλωσε ότι τα στρατεύματα ελέγχουν ήδη τα δυτικά και βόρεια του Volchansk.
Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις» στην περιοχή, δηλαδή να υποχωρήσουν.
Την προηγούμενη μέρα αναφέρθηκε ότι οι οικισμοί Glubokoe και Lukyantsy τέθηκαν υπό έλεγχο.
Στις 16 Μαΐου, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό άρχισε να απελευθερώνει το χωριό Liptsy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης