Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γενοκτονία Ποντίων - Ανδρουλάκης: Θα δώσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Γενοκτονία Ποντίων - Ανδρουλάκης: Θα δώσουμε τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Πριν από 30 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης, γιατί η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξανασυμβούν τέτοιες φρικαλεότητες, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης
Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη παρέστη το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:
"Πριν από 30 χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία και καθιέρωσε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης, γιατί η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξανασυμβούν τέτοιες φρικαλεότητες.
Όμως, ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση των γενοκτονιών όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνεχίζεται.
Θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας.
Δεν μπορώ να μην πω, κλείνοντας, ότι πριν από λίγες εβδομάδες έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που έδωσε μεγάλη μάχη, αγωνίστηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Αιωνία του η μνήμη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης