Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην δυτική Μακεδονία: Ψηφίζουμε για την Ελλάδα της σταθερότητας

Περιοδεία Κυριάκου Μητσοτάκη στην δυτική Μακεδονία: Ψηφίζουμε για την Ελλάδα της σταθερότητας

Που εστίασε στην ομιλία του στην Κοζάνη

Σχετικά Άρθρα

Στην δυτική Μακεδονία βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας έτσι την περιοδεία του λίγο πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές.
Εκεί έκανε μια γενική τοποθέτηση κατά τον χαιρετισμό του στην πόλη της Κοζάνης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένα από τα κρίσιμα στοιχεία της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι το «ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν και πόσο δυνατή μπορεί να είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη».
Προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ και ζήτησε από τους πολίτες αυτήν τη θέση «όχι μόνο να την κρατήσουμε ψηλά αλλά να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο» με την ψήφο τους.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη φωνή της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί όπως εξήγησε «με μια πιο δυνατή φωνή θα μπορέσω να διαπραγματευτώ καλύτερα και πιο αποφασιστικά την δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου στη θέση του Ταμείου Ανάκαμψης που ολοκληρώνεται το 2027».
Η Ευρώπη, συνέχισε ο πρωθυπουργός, θα πρέπει «να επενδύσει στην γεωπολιτική της σταθερότητα» εξηγώντας ότι χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο από την ύπαρξη του οποίου «θα χρηματοδοτούμε επενδύσεις που αφορούν και τη δική μας άμυνα, απελευθερώνοντας πόρους που σήμερα δεσμεύουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άμυνα μας».
Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο όπως δήλωσε «θέλουμε να το αναδείξουμε σε πόλο ανάπτυξης και καινοτομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης