Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, οριακές μεταβολές στον DAX- Kέρδη στην τεχνολογία λόγω Νvidia

Επιφυλακτικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές,  οριακές μεταβολές στον DAX- Kέρδη στην τεχνολογία λόγω Νvidia
Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άλμα 1%, βοηθούμενες από την Nvidia
Επιφυλακτικές ήταν οι κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 18.686 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,37% στις 8.339 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.102 μον. με άνοδο 0,13%.
Στον αντίποδα, στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε μόλις 0,02%, στις 34.467 μονάδες
φδσαφδσαφσδα.JPG
Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άλμα 1%, βοηθούμενες από την Nvidia, η οποία δημοσίευσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους μετά το κλείσιμο της Wall Street.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σημείωσαν πτώση 1,6%, καθώς η βρετανική εταιρεία ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου National Grid υποχώρησε 7% μετά την ανακοίνωση επενδυτικού σχεδίου ύψους 60 δισ. λιρών στα αποτελέσματα του έτους.
Τα πρακτικά της Fed αποκαλύπτουν ότι οι αξιωματούχοι έχουν ανησυχίες για τον πληθωρισμό και παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.
Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθούνται στενά την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Sunak ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, τερματίζοντας μήνες εικασιών σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της εθνικής ψηφοφορίας.
Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να χάσει από το αντιπολιτευόμενο κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.
Οι αγορές της Ασίας διαπραγματεύτηκαν με μεικτά πρόσημα,ενώ τα futures του Nasdaq ενισχύονται, καθώς η Wall Street αξιολόγησε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia, η οποία ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2024.

Καλά νέα για την Ευρωζώνη - Σε υψηλό 12 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών ανήλθε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάκαμψη έχει αρχίσει να εδραιώνεται, λαμβάνοντας στήριξη από την έντονη ζήτηση για υπηρεσίες, ενώ ο τομέας της μεταποίησης έδειξε σημάδια ανάκαμψης.
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB, που καταρτίζεται από την S&P Global αυξήθηκε στο 52,3 τον Μάιο, από 51,7 τον Απρίλιο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για μια άνοδο στο 52.
Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα όπου ο δείκτης κινείται πάνω από τα επίπεδα των 50 μονάδων, που ξεχωρίζουν την επέκταση από τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων.

Σε υψηλά 15 μηνών η μεταποίηση

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI εκτινάχθηκε σε υψηλό 15 μηνών, στο 47,4 από 45,7, πολύ πάνω από την πρόβλεψη της δημοσκόπησης του Reuters για 46,2, ωστόσο παραμένει σε συρρίκνωση.
Ο δείκτης που καλύπτει την κυρίαρχη βιομηχανία υπηρεσιών της νομισματικής ένωσης των 20 χωρών παρέμεινε σταθερός στο υψηλό 11 μηνών του Απριλίου. Η ζήτηση αυξήθηκε με τον δείκτη νέων επιχειρήσεων του τομέα να αυξάνεται στην υψηλότερη τιμή του εδώ και λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.
Kαλά είναι τα νέα και για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία, καθώς η δραστηριότητα του γερμανικού ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και έναν χρόνο.
Η Γαλλία, ωστόσο έδειξε σημάδια συρρίκνωσης, καθώς οι υπηρεσίες υποαπέδωσαν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης