Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο απόλυτος… εμπαιγμός από τις ΗΠΑ - Όλα όσα συνέβησαν με τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου στην Wuhan από όπου διέρρευσε ο κορωνοϊός

Ο απόλυτος… εμπαιγμός από τις ΗΠΑ - Όλα όσα συνέβησαν με τη χρηματοδότηση του εργαστηρίου στην Wuhan από όπου διέρρευσε ο κορωνοϊός
Ανικανότητα ή σκόπιμος αντιπερισπασμός;
Σχετικά Άρθρα
Ο Peter Daszak είναι ο πρόεδρος της EcoHealth Alliance, της οργάνωσης που συνδέθηκε άμεσα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και τα επακόλουθα lockdowns, που γονάτισαν τις οικονομίες.
Η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε πρόσφατα μεγάλη «έρευνα» σχετικά με τον Daszak και την EcoHealth, με αποτέλεσμα, την 1η Μαΐου 2024, να δημοσιεύσει μια έκθεση με το συγκλονιστικό συμπέρασμα ότι υπάρχουν «σοβαρές και συστημικές αδυναμίες στις διαδικασίες χορήγησης επιχορηγήσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης -ιδιαίτερα του NIH-». Επιπλέον, αυτές οι πολύ κακές αδυναμίες «όχι μόνο θέτουν τα δολάρια των φορολογουμένων των Ηνωμένων Πολιτειών σε κίνδυνο σπατάλης, απάτης και κατάχρησης, αλλά θέτουν επίσης σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».
Αυτό ακούγεται πολύ σοβαρό: Τα δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων και η εθνική ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο. Προφανώς συμβαίνουν κάποια πολύ άσχημα πράγματα. Ποια είναι αυτά τα κακά πράγματα; «Αδυναμίες στη διαδικασία χορήγησης επιχορηγήσεων του NIH». Αυτό είναι όντως το μόνο που μπόρεσε να βρει η επιτροπή; Αν αυτές οι αδυναμίες στη διαδικασία χορήγησης επιχορηγήσεων είναι τόσο τρομερές, τι συνιστά να γίνει;

Οι… συστάσεις της Επιτροπής

Με βάση τα πορίσματά της, η επιτροπή συνέστησε ορισμένες πολύ γενικές, αλλά όχι πολύ συγκεκριμένες, δράσεις:

1. Στο Κογκρέσο: «Βασιλεύστε [χρησιμοποίησαν "βασιλεύω" αντί για "χαλιναγωγώ" - ένα αξιοσημείωτο φροϋδικό ολίσθημα] τη μη εκλεγμένη γραφειοκρατία, ειδικά στο πλαίσιο της χρηματοδοτούμενης από την κυβέρνηση δημόσιας υγείας».
2. Προς την κυβέρνηση: Αντιμετωπίστε την EcoHealth και τον πρόεδρό της, Dr. Daszak, ως κακούς ηθοποιούς... και διασφαλίστε ότι ούτε η EcoHealth ούτε ο Dr. Daszak θα λάβουν ούτε ένα σεντ, ειδικά για επικίνδυνες και κακώς παρακολουθούμενες έρευνες.

Η κυβέρνηση πρέπει να έλαβε υπόψη της, διότι μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, στις 15 Μαΐου 2024, η Υποεπιτροπή έκανε την εξής… θριαμβευτική ανακοίνωση: «Το HHS έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να διακόψει κάθε χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς αυτή τη διεφθαρμένη οργάνωση. Η EcoHealth διευκόλυνε την έρευνα στην Wuhan της Κίνας χωρίς την κατάλληλη επίβλεψη, παραβίασε εκούσια πολλαπλές απαιτήσεις της επιχορήγησης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και προφανώς έκανε ψευδείς δηλώσεις στο NIH. Αυτές οι ενέργειες είναι εντελώς απεχθείς, αδικαιολόγητες και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ταχεία δράση».
Αξιοσημείωτη είναι η παράξενη αποσύνδεση μεταξύ της περιγραφής «αυτής της διεφθαρμένης οργάνωσης» και των «απεχθών, αδικαιολόγητων» ενεργειών της και των κατηγοριών που οδηγούν σε τέτοιους ακραίους ισχυρισμούς, που περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή έρευνας χωρίς την κατάλληλη εποπτεία (κανείς δεν το κάνει ποτέ αυτό!), την παραβίαση των απαιτήσεων της επιχορήγησης του NIH (μια γραφειοκρατική παράβαση) και «προφανώς» την υποβολή ψευδών δηλώσεων στο NIH (ούτε καν σίγουρο).
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ληφθούν «γρήγορα μέτρα». Ποια ακριβώς είναι αυτή η δράση;
«Το HHS έχει αρχίσει προσπάθειες να διακόψει κάθε χρηματοδότηση των ΗΠΑ» προς την EcoHealth. «Άρχισε προσπάθειες» - ακούγεται σαν να επίκεινται συγκεκριμένα αποτελέσματα. Όχι μόνο επικείμενα αλλά και επακόλουθα. Όπως η «μελλοντική απαγόρευση» και η «αναστολή χρηματοδότησης».
Ωστόσο, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει… Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις 24 Απριλίου 2020, το NIH ακύρωσε τη χρηματοδότηση για την έρευνα κέρδους λειτουργίας του Wuhan Institute of Virology (WIV) υπό την ηγεσία της EcoHealth Alliance, επειδή η κυβέρνηση Trump υποψιαζόταν (ή γνώριζε) τέτοια έρευνα μπορεί να είχε σχέση με η πανδημία του Covid.
Τρία χρόνια αργότερα, μια εσωτερική ομοσπονδιακή υπηρεσία παρακολούθησης διαπίστωσε ότι το NIH δεν είχε αιτιολογήσει τη διακοπή της επιχορήγησης, η οποία ανερχόταν κατά μέσο όρο στα 625.000 δολάρια ετησίως. Τελικά, το NIH ενέκρινε ξανά μια μικρότερη επιχορήγηση. Τώρα, με τους Ρεπουμπλικάνους να εντείνουν την εκστρατεία τους κατά της EcoHealth με την υποστήριξη ορισμένων Δημοκρατικών, η κυβέρνηση Biden διέκοψε και πάλι τη χρηματοδότηση…

Συμπέρασμα;

Η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε μεγάλη επίδειξη τιμωρώντας δημόσια τον Peter Daszak και τη EcoHealth Alliance για τους τρομερούς χειρισμούς τους όσον αφορά τη χρηματοδότησή τους από το NIH. Η Επιτροπή ανέδειξε επίσης πολύ άσχημες αδυναμίες στη διαδικασία χορήγησης επιχορηγήσεων του NIH που πρέπει να διορθωθούν.
Ως αποτέλεσμα των συστάσεων της Επιτροπής, το HHS (μητρική υπηρεσία του NIH) εξέδωσε μη τιμωρητική ειδοποίηση προς τον Peter Daszak, δηλώνοντας ότι η EcoHealth δεν μπορεί να λάβει άλλη δεκάρα κρατικής χρηματοδότησης... εκτός εάν μια κυβερνητική υπηρεσία αποφασίσει ότι υπάρχει επιτακτικός λόγος για την παροχή τέτοιας χρηματοδότησης.
Είναι προφανές ότι όλες οι έρευνες, οι εκθέσεις, οι συστάσεις και οι ανακοινώσεις της Επιτροπής για το θέμα αυτό είναι καθαρά επιτελεστικές, δεδομένου ότι: 1) στην πραγματικότητα δεν επιβάλλουν καμία συνέπεια και
2) αγνοούν το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του Daszak και της EcoHealth προέρχεται από πηγές του στρατού και του υπουργείου Εξωτερικών για εργασίες σε έργα που σχετίζονται με τη βιοάμυνα/βιολογικό πόλεμο.

Μήπως το έργο της Επιτροπής είναι απλώς ένα ακόμη παράδειγμα γραφειοκρατικής ανικανότητας και «σπατάλης, απάτης και κατάχρησης» χρημάτων;
Ή μήπως πρόκειται για σκόπιμο αντιπερισπασμό, με στόχο την απόσπαση προσοχής από το έργο που η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδοτούσε/χρηματοδοτεί στην πραγματικότητα σε εργαστήρια βιολογικών όπλων όπως αυτό στη Wuhan, κατασκευάζοντας παθογόνους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν πανδημία και στη συνέχεια αναπτύσσοντας παγκόσμιες συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη ιατρικών αντιμέτρων κατά αυτών των παθογόνων - όλα αυτά μαζί δημιούργησαν την καταστροφή που είναι γνωστή ως πανδημία του covid;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης