Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αμετάβλητα στο 50% τα επιτόκια για 2ο διαδοχικό μήνα

Τουρκία: Αμετάβλητα στο 50% τα επιτόκια για 2ο διαδοχικό μήνα
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) επανέλαβε ότι η νομισματική πολιτική της θα παραμείνει αυστηρή

Aμετάβλητα στο 50% διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας για δεύτερο διαδοχικό μήνα, όπως αναμενόταν.
Η κεντρική τράπεζα δεσμεύθηκε για πρόσθετα μέτρα στην αντιμετώπιση της πλεονάζουσας ρευστότητας που προκαλείται από την αυξημένη ζήτηση για τοπικά περιουσιακά στοιχεία.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) επανέλαβε ότι η νομισματική πολιτική της θα παραμείνει αυστηρή, μέχρι να σημειωθεί σημαντική και διατηρήσιμη μείωση της υποκείμενης τάσης του μηνιαίου πληθωρισμού.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερημένες επιδράσεις της νομισματικής σύσφιξης, η επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο πολιτικής, αλλά επανέλαβε ότι παραμένει ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά τους κινδύνους του πληθωρισμού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Επενδυτική εμπιστοσύνη

Μια μεγαλύτερη παύση στα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της δυναμικής των ξένων εισροών που εισρέουν σε τοπικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι επενδυτές εμπιστεύονται τις προσπάθειες της Τουρκίας να επιστρέψει σε μια πιο συμβατική οικονομική πολιτική και να μειώσει τον πληθωρισμό που αναμένεται να κορυφωθεί σύντομα γύρω στο 75%, σχολιάζει το Bloomberg.  .
Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο πληθωρισμός της Τουρκίας, που εξακολουθεί να είναι μεταξύ των ταχύτερων στον κόσμο, θα αρχίσει να επιβραδύνεται από τον επόμενο μήνα και θα κλείσει το έτος στο 38%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης