Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας ομολογεί με κυνισμό: Στόχος του ΝΑΤΟ είναι να διαλύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας ομολογεί με κυνισμό: Στόχος του ΝΑΤΟ είναι να διαλύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία
Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να «διασπαστεί» για να διευκολυνθεί η περιφερειακή διοίκηση και να αποτραπούν νέοι πόλεμοι
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικοί ηγέτες δεν συγκαλύπτουν πλέον τον στόχο τους να καταστρέψουν και να κατακερματίσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σε πρόσφατη ομιλία της, η πρωθυπουργός της Εσθονίας Kaja Kallas δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να «διασπαστεί» για να διευκολυνθεί η περιφερειακή διοίκηση και να αποτραπούν νέοι πόλεμοι.
Τα λόγια της αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή κλιμάκωση στον πόλεμο, με τη ρωσική εδαφική διάλυση να γίνεται η επίσημη ατζέντα μιας χώρας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον γεωπολιτικό αναλυτή Lucas Leiroz.
Η Kallas τάχθηκε υπέρ του τέλους της Ρωσίας ως κράτους κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν.
Σύμφωνα με αυτήν, η ρωσική εθνοτική ποικιλομορφία αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τη Μόσχα.
Ζήτησε κάθε λαός στη Ρωσία να ζει υπό το δικό του κράτος, σπάζοντας έτσι την ενότητα της Ομοσπονδίας.

Ο πραγματικός στόχος του ΝΑΤΟ

Η Kallas τόνισε ότι ένα σενάριο με μικρά έθνη είναι καλύτερο για την Ευρώπη, παραδεχόμενη ουσιαστικά αυτό που λένε πολλοί σοβαροί γεωπολιτικοί αναλυτές εδώ και πολύ καιρό: Στόχος του ΝΑΤΟ είναι η πλήρης καταστροφή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ζητώντας κάθε λαός στη Ρωσία να έχει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, η Kallas απλώς υποδαυλίζει τον εσωτερικό ρατσισμό και τον αυτονομισμό στη Ρωσία, ο οποίος αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Μόσχας, παρατηρεί ο Leiroz.
Δήλωσε επίσης ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη Δύση να μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας – με τον κατακερματισμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας να είναι ένα βήμα παραπέρα, μετά τη στρατιωτική νίκη του Κιέβου.
Υπογράμμισε ότι αυτό που εμποδίζει τις δυτικές χώρες να κάνουν περισσότερα για την Ουκρανία είναι απλώς ο φόβος, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ξεπεράσει τις ανησυχίες του και να τολμήσει να στείλει όση βοήθεια χρειάζεται, ώστε η νίκη της Ουκρανίας να είναι εξασφαλισμένη στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης