Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Rebalancing στο κλείσιμο για Μυτιληναίο - Αυξάνεται από αύριο 28/5 η στάθμιση στους δείκτες FTSE Russell

Rebalancing στο κλείσιμο για Μυτιληναίο - Αυξάνεται από αύριο 28/5 η στάθμιση στους δείκτες FTSE Russell
Ο οίκος FTSE Russell αποφάσισε την αύξηση της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες που συμμετέχει
Σχετικά Άρθρα
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Μυτιληναίος για μείωση του ποσοστού του Ευάγγελου Μυτιληναίου κατά 5%, ο οίκος FTSE Russell αποφάσισε την αύξηση της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες που συμμετέχει.
Το ποσοστό αυξάνεται από 73,9561% στο 79,1655%.
Οι αλλαγές θα ισχύσουν από αύριο 28/5 και αφορά τους δείκτες FTSE MPF All-World, FTSE Global Large Cap και FTSE Emerging. 
Έτσι σήμερα 27/5 στις δημοπρασίες οι συναλλαγές ενισχύθηκαν κατά 340 χιλ. τεμάχια από 300 χιλ. τεμάχια και με συνολικό τζίρο στα 24 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το 30% περίπου του συνολικού τζίρου της αγοράς.
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μέσω εταιρειών του προχώρησε σε πώληση 3,6 εκατ. μετοχών προς 35,50 ευρώ η κάθε μία έναντι συνολικής αξίας 255,6 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, η Μυτιληναίος στις 25 Απριλίου είχε ανακοινώσει είχε ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.
Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η MYTILINEOS θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capitalallocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure).
Στο πλαίσιο αυτό, η MYTILINEOS εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εντός των επόμενων 12-18 μηνών.

ΧΑ_8.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης