Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Έντονες οι φήμες για deals – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Έντονες οι φήμες για deals – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Motor Oil, ΟΠΑΠ και Cenergy θα βρεθούν στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Έντονη είναι από χθες η φημολογία για επιχειρηματικές συμφωνίες με την Intracom να αναμένεται να ανακοινώσει την εξαγορά της ασφαλιστικής Ευρώπη στη σημερινή γενική συνέλευση.
Η αγορά κινείται σε αυτόν τον ρυθμό καθώς όπως ακούγεται πολλοί επιχειρηματίες αναζητούν εξαγορές προκειμένου να βελτιώσουν το growth των εταιρειών τους.
Τα εταιρικά αποτελέσματα διατηρήσουν μετοχές στο επίκεντρο.
Χθες μετά το κλείσιμο δημοσίευσε η Motor Oil αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδοφορίας.
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει ο ΟΠΑΠ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Κρι-Κρι και η Cenergy, ενώ σήμερα ξεκινάει η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της Noval Property στο Χ.Α.
Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται αδύναμο και ίσως επηρεάσει το σημερινό ξεκίνημα. 

Eurobank Equities
Σήμερα η αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες λόγω της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με την Intracom να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Δεν υπάρχουν πολλά να αλλάξουν, οι όγκοι είναι χαμηλοί και υποδηλώνουν στάση αναμονής και το αρνητικό κλίμα στις ξένες αγορές υποδηλώνει ένα αδύναμο ξεκίνημα.

Κύκλος
Ο ΟΠΑΠ και η Cenergy ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους για το 1ο τρίμηνο. Ξεκινάει σήμερα η δημόσια εγγραφή για την έκδοση της Noval Properties. Το απόγευμα, το χρηματιστήριο ανακοινώνει τη νέα σύνθεση του δείκτη FTSE 25. Προβληματίζει η τεχνική εικόνα του Γ.∆. με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα στις επόμενες ημέρες με τις 1470 μονάδες να αποτελούν το εγγύτερο όριο στήριξης, με το δείκτη Nasdaq στη Wall Street να συνεχίζει τα ρεκόρ.

Depolas
Νέα υποχώρηση σε ΧΑ και Ευρώπη καταγράφηκε χθες, ενώ ελαφρώς καλύτερα κινήθηκαν οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Πάραυτα, η συνολική εικόνα των αγορών δεν έχει διαφοροποιηθεί. Στο εσωτερικό, εντός των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα προσαρμοσμένα λειτουργικά EBITDA Α’ τριμήνου της ΜΟΗ ανερχόμενα στα 334 εκ ευρώ εκ των οποίων τα 263 εκ ευρώ από την διύλιση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αύξηση του καθαρού δανεισμού στα 1,97 δισ ευρώ οφείλεται σε ανάγκες κεφαλαίου (-430εκ ευρώ) κίνησης κάτι πολύ φυσιολογικό για τον κλάδο. Παραμένουμε σταθερά θετικοί για τον τίτλο, τουλάχιστον για όσο τα περιθώρια διύλισης παραμένουν στα τρέχοντα επίπεδα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Μαΐου στην Γερμανία, στοιχεία μεταποίησης και καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαΐου στην Ιταλία και τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ΟΠΑΠ και Cenergy ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα μετά την συνεδρίαση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε την έναρξη δημόσιας προσφοράς της Noval Properties.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης