Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Motor Oil: Περιμένει την επιστροφή κεφαλαίου από την Ελλάκτωρ, δε βιάζεται να πουλήσει

Motor Oil: Περιμένει την επιστροφή κεφαλαίου από την Ελλάκτωρ, δε βιάζεται να πουλήσει
Να σημειωθεί πως η Motor Oil έχει προσφέρει 114,7 εκατ. ευρώ για το 94,44% της Ηλέκτρω που κατέχει η Ελλάκτωρ. Το τίμημα αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 121,5 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Δεν βιάζεται να πουλήσει τη συμμετοχή στην Ελλάκτωρ, απάντησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης, σε ερώτηση αναλυτή, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.
Προς το παρόν όπως είπε περιμένουν τη διανομή μερίσματος που ανακοίνωσε ότι θα κάνει η Ελλάκτωρ και μετά θα δουν το call option της Reggeborgh, αλλά και την εξαγορά της Ηλέκτωρ.
«Κοιτάμε τα θέματα βήμα-βήμα» είπε ο κ.Τζαννετάκης και «προς το παρόν δεν υπάρχει βιασύνη αφού είμαστε στο σωστό δρόμο».
Η Ελλάκτωρ έχει ανακοινώσει επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ με τη γενική συνέλευση να πραγματοποιείται αύριο 31 Μαΐου.
Επίσης για το θέμα της εξαγοράς της Ηλέκτωρ είπε πως εντάσσεται στον τέταρτο πυλώνα στρατηγικής του ομίλου και η εξαγορά της θα προσθέσει διαφοροποίηση και δραστηριότητα στο προφίλ του ομίλου.
Βλέπει επίσης τα νούμερα πως βελτιώνονται καθώς ο δείκτης EV/EBITDA ήταν στις 8 φορές και τώρα είναι στις 5 φορές.
Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες καθώς δεν έχει γίνει η εξαγορά και δεν είχε περισσότερα νούμερα.
Να σημειωθεί πως η Motor Oil έχει προσφέρει 114,7 εκατ. ευρώ για το 94,44% της Ηλέκτωρ που κατέχει η Ελλάκτωρ.
Το τίμημα αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 121,5 εκατ. ευρώ.
H Motor Oil κατέχει το 29,87% της Ελλάκτωρ και σε συνέχεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 6/5/2022 και προέβλεπε την επαναγορά των 52 εκατ. μετοχών που έχει η Ελλάκτωρ από τη Reggeborg αντί 1,75 ευρώ ανά μετοχή, η νέα συμφωνία που ανακοινώθηκε 6/4/2023 προβλέπει την επαναγορά 26 εκατ. μετοχών.
Στο πλαίσιο της μείωσης του ποσοστού η Ελλάκτωρ έχει δικαίωμα προαίρεσης να ζητήσει από τη Reggeborg να αγοράσει 26 εκατ. μετοχές προς 1,75 ευρώ ανά μετοχή στο διάστημα από 6/5/2024 έως 6/5/2025.
Αναφορικά με τα επόμενα τρίμηνα η διοίκηση της Motor Oil, ανέφερε πως λόγω και της καλής πορείας που αναμένεται στον τουρισμό θα πάει καλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης