Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ακόμα και 20 χρόνια μετά τα «κανόνια» εισηγμένων εταιρειών, ακόμη υπάρχουν χρωστούμενα, έρχονται πλειστηριασμοί

Ακόμα και 20 χρόνια μετά τα «κανόνια» εισηγμένων εταιρειών, ακόμη υπάρχουν χρωστούμενα, έρχονται πλειστηριασμοί

Κάποια ακίνητα βγαίνουν και ξαναβγαίνουν σε πλειστηριασμό γιατί δε συγκεντρώνουν επενδυτικό ενδιαφέρον 

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζονται τα μεγάλα «σφυριά» για περιουσιακά στοιχεία πρώην εισηγμένων του Ελληνικού Χρηματιστηρίου που τα οικονομικά τους δεν πήγαν όπως θα ήθελαν οι επιχειρηματίες και τώρα βγαίνουν στον πλειστηριασμό.
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον, καθώς πολλά από αυτά που βγαίνουν προς πώληση, δεν είναι η πρώτη φορά που φιγουράρουν στον πίνακα δημοπρασιών, αλλά επανέρχονται αφού κατά τις προηγούμενες φορές, δεν υπήρχε ενδιαφέρον ή για κάποιο λόγο έγινε αναστολή του πλειστηριασμού. 
Από το 2003 η εταιρεία Cardico έχει τεθεί σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω οικονομικών προβλημάτων. Είχε προηγηθεί πυρκαγιά σε παλιές εγκαταστάσεις και… λανσάρισμα νέων εγκαταστάσεων, αλλά τώρα, 20 και πλέον χρόνια μετά, οι υποχρεώσεις εξακολουθούν να υφίστανται και να οδηγούν σε πλειστηριασμούς.
Έτσι στις 28 Ιουνίου το εργοστάσιο στο Σχηματάρι βγαίνει στον πλειστηριασμό, το οποίο από το 2011 έχει σταματήσει η δραστηριότητά του.
Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 9,6 εκατ. ευρώ.

Η βίλα της οικογένειας Εμφιετζόγλου βγαίνει στις 20 Νοεμβρίου σε πλειστηριασμό προς 4,8 εκατ. ευρώ.
Βρίσκεται στο δήμο Αμαρουσίου σε οικόπεδο 54,8 στρεμμάτων με 9 κτίρια συνολικής επιφάνειας 4 χιλ. τ.μ. με χώρους πινακοθήκης, αίθουσα γλυπτών έργων, υπνοδωμάτια, βοηθητικούς χώρους, γραφεία διοίκησης, play room, γυμναστήριο, κλειστή πισίνα κ.α.
Ο μεγαλομέτοχος της Μηχανική, είδε τη μετοχή να φεύγει από το ταμπλό το 2012, έχοντας περάσει χρυσές εποχές με δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων ακόμα και στη Ρωσία.
Λόγω της μεγάλης επένδυσης που έκανε στη Ρωσία είχε τραβήξει βλέμματα ξένων και τότε η Citigroup είχε ξεκινήσει κάλυψη της μετοχής. 

Τα προβλήματα της Τεξαπρέτ δεν ήταν λίγα και η μετοχή από το 2011 είχε τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης. Εργοστάσιο της εταιρείας προσπαθεί να πουληθεί χωρίς επιτυχία.
Ξαναβγαίνει στις 26 Ιουλίου στον πλειστηριασμό βιομηχανικός χώρος που είχε η εταιρεία στην Κεντρική Μακεδονία με τιμή 4,2 εκατ. ευρώ. 
Ούτε η πρώην εισηγμένη Μπάμπης Βωβός, με δεκάδες ξένους επενδυτές στο μετοχολόγιό της και πολλούς αναλυτές να καλύπτουν τη μετοχή, λείπει από την ατζέντα των πλειστηριασμών.
Ακίνητο στο Μαρούσι βγαίνει προς πώληση στις 31 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης τα 3,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο που είναι για χρόνια στα μπετά. 
Βιομηχανικός χώρος της Ελφίκο βγαίνει επίσης προς πώληση με τιμή 2,27 εκατ. ευρώ.
Το εργοστάσιο είναι στο δήμο Τανάγρας.
Οι μετοχές της εταιρείας είχαν διαγραφεί από το Χ.Α. το 2012. 
Από το 2005 είχε γίνει η αναστολή διαπραγμάτευσης της Θεμελιοδομή από το Χρηματιστήριο και τώρα είναι υπό εκκαθάριση και ακίνητό της βγαίνει προς πώληση προς 1 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. Το αγροτεμάχιο με κτίσμα είναι στο δήμο Κηφισιάς. 
Από τα «σφυριά» που ξεχωρίζουν είναι της Δούρος, η οποία είναι γνωστή εταιρεία για τα οικονομικά της προβλήματα, αλλά οι μετοχές είναι σε αναστολή από σχετικά πρόσφατα συγκριτικά με τις παραπάνω, γιατί η εταιρεία όπως είχε ανακοινώσει δεν μπορούσε να δημοσιεύσει αποτελέσματα εντός της προθεσμίας.
Τώρα βέβαια θα δει το εργοστάσιο στην Πάτρα να βγαίνει σε πλειστηριασμό τον Σεπτέμβριο με τιμή εκκίνησης τα 1,66 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν ανέφεραν πως ήθελε να το πουλήσει ή ακόμα και να του αλλάξει χρήση καθώς είναι σε καλό σημείο, αλλά λόγω έλλειψης κεφαλαίων δεν προχώρησαν οι ιδέες. 
Τέλος, βιομηχανικός χώρος της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, του αείμνηστου Θωμά Λαναρά βγαίνει στις 5 Ιουνίου προς πώληση έναντι 895 χιλ. ευρώ. 


Γιώργος Κατικάς

george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης