Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση και όχι την επιθυμία του ΝΑΤΟ για επέκταση προς τα ανατολικά
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ευθύνη του ΝΑΤΟ και την επεκτατική προσπάθεια της συμμαχίας ως αιτία για την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Δεν συμφωνώ με τη θέση σας ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προκάλεσε την ουκρανική κρίση», είπε σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια ομιλίας στη σύνοδο κορυφής Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη, ένα ετήσιο δημόσιο φόρουμ για την ασφάλεια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση και όχι την επιθυμία του ΝΑΤΟ για επέκταση προς τα ανατολικά.
Η σύνοδος Shangri La, που πήρε το όνομά του από το ξενοδοχείο Shangri La στη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποιείται, διοργανώνεται από το παράρτημα της Σιγκαπούρης του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο και πραγματοποιείται για 21η φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης