Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία: «Οι Belharra θα είναι τα πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο»

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαλλία: «Οι Belharra θα είναι τα πιο σύγχρονα πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο»
«Άξιοι διάδοχοι όλων των ιστορικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού»
Σχετικά Άρθρα
Επίσκεψη στο ναυπηγείο της Navale Group στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου κατασκευάζονται οι τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra που θα έχουν ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό έως το 2026, πραγμαοτποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης. Ανέφερε ότι πρόκειται για τη σημαντικότερη αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και για μία πολύ σημαντική προσθήκη στην ανατρεπτική δυνατότητα της χώρας μας.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη γρήγορη πρόοδο και υλοποίηση αυτού του πολύ φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος, καθώς ο «ΚΙΜΩΝ» βρίσκεται ήδη στο νερό και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2025.
Αναφέρθηκε επίσης και τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα ναυπήγησης των Belharra και συγκεκριμένα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, το οποίο κατασκευάζει ένα από τα εννέα μπλοκ, τα οποία δημιουργούν ουσιαστικά αυτό το υπερσύγχρονο πλοίο.
«Όταν οι φρεγάτες παραδοθούν θα είναι τα πιο σύγχρονα πλοία που θα πλέουν στη Μεσόγειο. Άξιοι διάδοχοι όλων των ιστορικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Πάνω στα οποία η ελληνική σημαία κυματίζει πάντα ψηλά και περήφανα», είπε μεταξύ άλλων.
Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και την υφυπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ενώ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Naval Group, Pierre Eric Pommellet και τον Αντιπρόεδρο Olivier de la Bourdonnaye, για την πορεία των εργασιών και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των Belharra.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης