Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τρίτη ανοδική συνεδρίαση και στο +1,85% η εβδομάδα – Μετοχές που… εκνευρίζουν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τρίτη ανοδική συνεδρίαση και στο +1,85% η εβδομάδα – Μετοχές που… εκνευρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή η ανάπτυξη της χώρας στο πρώτο τρίμηνο. Στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας ήταν σημαντικά καλύτερα από τις εκτιμήσεις, ενώ μικρή αύξηση κατέγραψε η ανεργία. Πιέσεις δέχθηκαν οι αγορές της Ευρώπης, αλλά εμείς καταφέραμε να κινηθούμε ανοδικά λόγω επιλεκτικών τοποθετήσεων. Η Εθνική ξεχώρισε και ακολούθησαν Autohellas, Jumbo, Titan και Alpha Bank. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική για τον Γ.Δ. Σήμερα στο +0,38% και σε επίπεδο εβδομάδας στο +1,85%.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: «Πεσμένο» για πολλές ώρες το site…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με την καλύτερη συμπεριφορά η Εθνική και ακολούθησε η Alpha Bank.

CENERGY: Ναι, καλά το καταλάβατε. Νέα ιστορικά υψηλά

JUMBO: Στα 27,44 ευρώ και στο +2,01%.

ΕΚΤΕΡ: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα από τα μικρά. Από νωρίς με άνοδο και τελικά ενισχύθηκε 8,40% κλείνοντας στα 4,26 ευρώ με όγκο 90 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα ίδια ή και λίγο υψηλότερα επίπεδα αναμένει η διοίκηση τα EBITDA του πρώτου εξαμήνου και για το σύνολο του έτους θα μπορούσαν να κινηθούν υψηλότερα, αλλά υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές συνθήκες και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, είπε η διοίκηση στο road show που έγινε στο Παρίσι.

AVE: Νέα αύξηση κεφαλαίου με έκδοση 2,36 εκατ. νέων μετοχών προς 2,50 ευρώ η κάθε μία αυτή τη φορά και θα αντλήσει από τον βασικό μέτοχο Doson 5,9 εκατ. ευρώ ή για την ακρίβεια, θα του δώσει μετοχές για χρήματα που έχει πάλι προκαταβάλει.
Το νέο σύνολο μετοχών θα ανέλθει σε 178.157.803 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,04 ευρώ η κάθε μία. Στο ταμπλό παίζει κάτω από 0,50 ευρώ.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης θέμα «συζήτηση για την λήψη μέτρων για το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας».

REVOIL: Μόλις πάει να ξεφύγει λίγο από τη μιζέρια, βγαίνουν κομμάτια. Στα 1,65 ευρώ και στο -2,08%.

ΑΠΑΞΙΩΣΗ: Ξαναγράφουμε το πρωινό μας σχόλιο και απαντάμε στα σχόλιά σας. Υπάρχουν πολλές μετοχές που στο ταμπλό δεν τραβάνε επενδυτικά βλέμματα εδώ και μήνες και έχουν εκνευρίσει τους επενδυτές. Δεν είναι μόνο ότι δικαιολογούν καλύτερες αποτιμήσεις και όχι η αγορά έχει κάνει μεγάλη κίνηση ενώ αυτές οι μετοχές όχι, είναι το γεγονός ότι λες και δε θέλουν κάποιοι να δουν τις τιμές σε υψηλότερα επίπεδα. ΟΤΕ, Lamda, ΕΥΔΑΠ, Austriacard κ.α. αρκετές ακόμη μεταξύ αυτών. Γράψτε μας στα σχόλια ποια μετοχή θεωρείτε ότι έχει τη χειρότερη συμπεριφορά, να την αναλύσουμε.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ σύμφωνα με σχόλιο αναγνώστη και δεν έχει άδικο. Τέτοια απαξίωση, ειδικά αν συγκριθεί η πορεία της με την «αδελφή» Cenergy, είναι σαν να σου λέει ο βασικός μέτοχος, δε θέλουμε να ανέβει. Κάνει βόλτες συνέχεια από 1,80 ευρώ έως 2,20 ευρώ, αλλά αν και δικαιολογεί υψηλότερη αποτίμηση δεν έρχεται με τίποτα.  ΕΛΤΟΝ σημειώνει άλλος φίλος της στήλης και ούτε αυτός έχει άδικο. Τα μεγέθη βέβαια του 2023 δεν ήταν καλά όπως όλων των εταιρειών που επηρεάζονται από τη ζήτηση και τις τιμές των πρώτων υλών. Βέβαια ούτε όταν έβγαζε κορυφαία αποτελέσματα είδαμε σωστή αποτίμηση. Φήμες έχουν κυκλοφορήσει και κάνουν λόγο για πώληση της εταιρείας, αλλά δεν τις έχουμε επιβεβαιώσει.

Δρομέας μία άλλη μετοχή που σημειώνετε και προφανώς δεν έχει πάει καλά, αν και δεν έχουν πάει καλά και τα αποτελέσματα επομένως επηρεάζει. Από την άλλη κάποιες πωλήσεις που είχαν βγει από πρώην insider είχαν επηρεάσει. Έχει και κάπως υψηλά δάνεια που τρώνε τα κέρδη. Τα προϊόντα της κορυφαία. Άλλος φίλος τις βάζει όλες τις μετοχές και δε συμφωνούμε, ενώ άλλος αναφέρει πως η κίνηση που ξεκίνησε το 2019 έχει ολοκληρωθεί και ήταν η τελευταία χρονιά που είδαμε άνοδο. Θα δείξει, λέμε εμείς αλλά τα θεμελιώδη δικαιολογούν καλύτερες αποτιμήσεις για αρκετές μετοχές, αλλά τα λεφτά πάνε σε λίγες του FTSE 25.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης