Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ακυρώνει το ταξίδι στην Ιορδανία, μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές - Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Ο Μητσοτάκης ακυρώνει το ταξίδι στην Ιορδανία, μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές - Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό
Την Παρασκευή (14/6/2024) θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο
Σχετικά Άρθρα
Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών -όπου η ΝΔ αν και τερμάτισε πρώτη και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ- κατέρρευσε κάτω από 30%, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός ακυρώνει το ταξίδι στην Ιορδανία, που ήταν προγραμματισμένο για αύριο (11/6/2024), ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρωινός καφές στο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ψύχραιμος στον σημερινό «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πρώτη επίσημη συζήτηση για τα αποτελέσματα αλλά και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ωστόσο έγινε σαφές πως πρέπει να αναλυθεί σοβαρά γιατί περίπου 1 εκατ. πολίτες δεν ψήφισαν ΝΔ φέτος σε σχέση με τις περυσινές εθνικές εκλογές.

Τα σενάρια για ανασχηματισμό

Στο μεταξύ, με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή (14/6/2024), κυκλοφορούν σενάρια ανασχηματισμού για τις επόμενες ημέρες. Πλέον μένει να φανεί αν η συνεδρίαση θα γίνει με το τωρινό σχήμα ή θα έχει προηγηθεί ο ανασχηματισμός.
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΝ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να κάνει ανασχηματισμό άμεσα προκειμένου να τελειώσει εν τη γενέση τους όλες τις φωνές αμφισβήτησης. Σκοπός του να φέρει στην κυβέρνηση πρόσωπα εγνωσμένης αποδοτικότητας, με εμπειρία και επαφή με τη βάση. Επίσης, όπως λέγεται θα αλλάξει και τις ισορροπίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσωπα που έχουν κουράσει θα φύγουν.
Ακούγεται πολύ έντονα ότι Αυγενάκης και Σκρέκας βρίσκονται ήδη στο δρόμο για τα αποδυτήρια. Παράλληλα, ετοιμάζεται είσοδος προσώπων από τη δεξιά πτέρυγα και μείωση των εξωκοινβουλευτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης