Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση λόγω και του βελτιωμένου κλίματος στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη από χθες είχαν φανεί τα σημάδια. Σταδιακά το βλέμμα θα πάει στις ΗΠΑ, καθώς εκεί θα έχουμε στοιχεία για τον πληθωρισμό αλλά και συνεδρίαση της FED για τα επιτόκια. Άρα μέχρι περίπου το τέλος της εβδομάδας, τα μάκρο θα είναι στο επίκεντρο. Εμείς εδώ περιμένουμε υπομονετικά το deal της ΤΕΝΕΡΓ. Αν και με χαμηλό τζίρο άνοιξαν καλά τα βαριά χαρτιά. Η Πειραιώς έχει καλύτερες συναλλαγές και η Eurobank. Καλή εικόνα από τράπεζες, Motor Oil και ΔΕΗ.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΟΧΕΣ: Έχουμε φτάσει στο σημείο να χαρίζονται μετοχές σε δημοσιογράφους που τοποθετήθηκαν σε γραφεία τύπου. Δηλαδή τι άλλο να σχολιάσει κάποιος; Πότε θα σταματήσει αυτή η μάστιγα; Βέβαια πόσες χαρίστηκαν στον κάθε ένα δε μας λένε. Να τη χαίρεστε την διαφάνειά σας…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο καθώς η αγορά πιστεύει πως και οι άλλες συστημικές θα ακολουθήσουν την Πειραιώς και θα αναβαθμίσουν εκτιμήσεις. Οι αναλυτές πάντως συνεχίζουν να αναβαθμίζουν εκτιμήσεις και να βάζουν πιο ψηλά τον πήχη της δίκαιης τιμής. Με ήπια άνοδο όλες στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Χαρίστηκαν 231.897 ίδιες μετοχές σε στελέχη της εταιρείας με αξία 2,57 εκατ. ευρώ! Με άνοδο άνω του 1% ξεκίνησε η μετοχή.

LAMDA: Αύριο μετά το κλείσιμο θα δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Το Ελληνικό αναμένεται να στηρίξει την κερδοφορία. Η Euroxx ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με τιμή στόχο τα 10 ευρώ. Στην έκθεση με τίτλο «οδηγός για μη πιστούς» αναφέρει πως η εταιρεία τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν είχε επενδυτές λόγω του ρίσκου εκτέλεσης του Ελληνικού. Ωστόσο, το έργο γίνεται αυτοχρηματοδοτούμενο με ανοδικό ρίσκο στις τιμές πώλησης των ακινήτων και εκτιμά πως το Ελληνικό μπορεί να δημιουργήσει αξία 1 δισ. ευρώ με υπολογισμούς χαμηλότερους κατά 10% και 25% από την εκτίμηση για τη φάση 1 και 2 αντίστοιχα. Με χαμηλό όγκο και οριακά χαμηλότερα στο ξεκίνημα.

ENTERSOFT: Μετά από σημαντική καθυστέρηση, ξεκινάει σήμερα η δημόσια πρόταση και ολοκληρώνεται 9 Ιουλίου. Είναι υποχρεωτική. Αξίζει να θυμόμαστε τι είχε γίνει. Είχαν συντονιστεί και μας είχαν πει αρχικά ότι θα κάνουν προαιρετική. Το μόνο site που «ξεσηκώθηκε» ήταν το ΒΝ. Τελικά άλλαξαν τροπάριο και την κάνουν όπως πρέπει. Αν μαζέψει το 90% θα ασκήσει το δικαίωμα εξόδου, η εταιρεία του ομίλου Olympia.. Στα 7,9 ευρώ η μετοχή.

BRIQ – INT.INTERNATIONAL: Θα βγουν τα αποτελέσματα εξαμήνου και μετά θα βγει νέα σχέση ανταλλαγής με βάση τα ίδια κεφάλαια, έχουν πει οι δύο εταιρείες. Δεν υπάρχει ακόμα νούμερο, μόνο πληροφορίες. Αν δούμε από τις ανακοινώσεις για τις γενικές συνελεύσεις βλέπουμε ότι αύριο η BriQ θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα 0,1045 ευρώ και είχε κλείσιμο χθες 1,97 ευρώ. Αντιστοίχως η Int.International, αναφέρει πως θα δώσει συνολικά 2,21 ευρώ (μέρισμα χρήσης και προηγούμενων ετών) και έχει στις 14/6 γενική συνέλευση. Χθες έκλεισε στα 4,58 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τα μερίσματα και κάνουμε τη διαίρεση το ταμπλό δείχνει αναλογία 1,27, δηλαδή οι μέτοχοι της ΙΝΤΕΡΚΟ για κάθε μία μετοχή θα λάβουν 1,27 μετοχές της ΜΠΡΙΚ άρα κάτι λιγότερο από την προηγούμενη σχέση ανταλλαγής, λόγω των έξτρα μετρητών.

ORILINA: Βγαίνουν πωλητές στα 0,93 ευρώ. Όπως φαίνεται πάντως μαζεύουν όλες τις μετοχές πίσω οι βασικοί μέτοχοι.

AS COMPANY: Έκαναν καλές αγορές οι insiders πριν λίγες μέρες, αλλά βγαίνουν ακόμα κομμάτια. Στα 2,68 ευρώ πουλάνε 10 χιλ. τεμάχια στο άνοιγμα. Τσάμπα η μετοχή, αλλά είναι πιθανό κάποιοι απλά να βαρέθηκαν να περιμένουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης