Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρασύρθηκε από τις διεθνείς πιέσεις – Μειωμένο το ενδιαφέρον, λίγες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρασύρθηκε από τις διεθνείς πιέσεις – Μειωμένο το ενδιαφέρον, λίγες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Την αντίστροφη εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης είδαμε σήμερα. Δυνατή υποχώρηση και πάλι στις αγορές της Ευρώπης. Οι εξελίξεις στη Γαλλία συνεχίζουν να επηρεάζουν, ενώ έχουν επιστρέψει και οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ (αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία). Στην Ιταλία ο δείκτης βρέθηκε σε χαμηλό 4 εβδομάδων. Στη δική μας αγορά, ξεκινήσαμε ανοδικά και μας παρέσυραν στη συνέχεια με αποτέλεσμα να κλείσουμε και χαμηλό ημέρας (-0,69%). Δύσκολα εντόπιζες μετοχή που να ξεχώρισε και να είχες κάτι να γράψεις. Η Cenergy σε νέα ιστορικά υψηλά και με οριακή άνοδο Motor Oil και Coca Cola. Αμετάβλητη η ΔΕΗ και όλα τα άλλα βαριά χαρτιά με πτώση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν και συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις, η πορεία των διεθνών αγορών δε θα τις άφηνε ανεπηρέαστες. Πιέσεις για όλες τις συστημικές, αλλά τις μεγαλύτερες σε Alpha Bank και Eurobank. Στο -1,51% η πρώτη και στο -1,52% η δεύτερη. Η ΠΕΙΡ στο -1,18% και η ΕΤΕ στο -0,46%. Εξαιρετική και πάλι η Optima Bank.

ΟΤΕ: Στο χαμηλό ημέρας την έκλεισαν. Στα 13,73 ευρώ και στο -0,58%. Μη δουν πτωτική αγορά αμέσως να πετάξουν χαρτιά στη συγκεκριμένη.

CENERGY Vs ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η μία στη στρατόσφαιρα και η άλλη στα Τάρταρα. Το 1% της προσοχής που δείχνουν στην πρώτη να έδειχναν στη δεύτερη, έφτανε. Στο +2,72% η CENER και στα 9,45 ευρώ και η ΕΛΧΑ στα 1,8420 ευρώ και στο -2,02%.

LAMDA: Τι κι αν βγάζουν οι αναλυτές εκθέσεις και λένε για το Ελληνικό, τα εμπορικά κέντρα και τις προοπτικές της. Νέες απώλειες σήμερα και έκλεισε στα 6,67 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Στο χαμηλό ημέρας και στα 8,22 ευρώ με απώλειες 2,38% το δικό της κλείσιμο.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ελπίζουμε αυτή τη φορά να βγει η ανακοίνωση, μην έχει νέα αναβολή.

ΕΧΑΕ: Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Στα 4,9850 ευρώ και στο -1,48%.

AUSTRIACARD: Θετική εξέλιξη το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 5,99 ευρώ με άνοδο 1,18%. Με πωλητές όμως και μάλιστα αρκετούς έμεινε στο τέλος.

ENTERSOFT (απάντηση): Δυστυχώς δεν υπάρχει υποχρέωση για τοποθέτηση εντολής στα 8 ευρώ. Έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια η τακτική αυτή από τους προτείνοντες και χαμένοι βγαίνουν πάλι οι μικροεπενδυτές. Ας βάλουν μία εντολή, δε θα πάθουν κάτι… Ας διευκολύνουν αυτούς που θέλουν να πουλήσουν.

ΕΥΑΘ: Συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να μην είναι αρνητική εξέλιξη, αλλά σε συνδυασμό με την παντελή απουσία αγοραστών, είναι.

ΕΚΤΕΡ: Διόρθωση σήμερα και μάλλον κοντά στα πολυετή υψηλά (σχεδόν 24 ετών) υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να πουλήσουν.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Και πακετάκια στη μετοχή!

DOPPLER: Πριν λίγες μέρες είχε γίνει ένα πακέτο 100 χιλ. τεμαχίων στα 1,20 ευρώ ανά μετοχή και σήμερα έγινε άλλο ένα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης