Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παραμένει αδύναμο το κλίμα – Πιέσεις σε τράπεζες και μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παραμένει αδύναμο το κλίμα – Πιέσεις σε τράπεζες και μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μεταβλητότητα είχαμε στη σημερινή συνεδρίαση. Από το εσωτερικό δεν έχουμε σημαντικές ειδήσεις και έτσι το βλέμμα παραμένει στο εξωτερικό. Δύο οι απόψεις για τις εξελίξεις στο εξωτερικό. Η αισιόδοξη λέει ότι αρκετά πιέστηκαν λόγω Γαλλίας και η δεύτερη πως η εικόνα θα συνεχιστεί να είναι έτσι μέχρι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν έχουμε καταλύτη και ίσως να παραμείνουμε στο άρμα των ξένων δεμένοι.

LAMDA: Βοήθεια πρόσφερε στη μετοχή η διάθεση του 2% των ιδίων μετοχών καθώς αυτή έγινε πάνω από την τρέχουσα τιμή. Ήταν η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Στα 6,72 ευρώ και στο +3,38% με υψηλό όγκο συναλλαγών πάνω από 250 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank αν και άνοιξε δυνατά υψηλότερα, έδειξε στη συνέχεια τρομερή αδυναμία. Πρώτη γύρισε αρνητική και μάλιστα έγραψε σήμερα και χαμηλό έτους. Χαμηλό 5 μηνών και από την Πειραιώς. Πτωτική και η Eurobank αλλά δεν έχει πάει τόσο πίσω και καλύτερη η εικόνα της Εθνικής. Η Πειραιώς υποχώρησε 2,33% και με όγκο πάνω από 5 εκατ. τεμάχια και η ΑΛΦΑ 1,04% με όγκο 9,4 εκατ. τεμάχια. Μικρότερες οι απώλειες των δύο άλλων.

ΤΙΤΑΝ: Ξεχάστηκε το αμερικανικό όνειρο και οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την ανακοίνωση για εισαγωγή της Τitan America στη Νέα Υόρκη. Μέχρι να γίνει η εισαγωγή, μπορεί να έχουν υποχωρήσει οι ομοειδείς στις ΗΠΑ, λένε τώρα οι επενδυτές που έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί και δεν υπάρχει στην ατμόσφαιρα αυτή η ασυγκράτητη αισιοδοξία. Στα 29 ευρώ και στο -2,36%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ενισχύθηκε 1,48% και έκλεισε πάλι πάνω από την τιμή του placement.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Παραμένει κακή η χρηματιστηριακή του εικόνα. Στα 3,85 ευρώ και στο -1,28%.

ΙNTRALOT: Έχει καιρό να δώσει αφορμή για σχολιασμό. Με δυνατό όγκο σήμερα στα 1,10 ευρώ και στο -1,26%.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Απομακρύνεται από την τιμή εισαγωγής, αλλά από τη λάθος κατεύθυνση. Στα 7,82 ευρώ και στο -1,01%.

AS COMPANY: Το πρωί γράψαμε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι θα εξαγοράσει την Chicco, η οποία έχει προϊόντα για μωρά και παιδιά και συμπληρώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Πολύ καλή κίνηση καθώς έχει ρευστότητα και την κουβαλάει χρόνια χωρίς να την αξιοποιεί. Περιμένουμε να μάθουμε και νεότερα για τις επενδύσεις στην Ελούντα. Υψηλός και πάλι ο όγκος στη μετοχή για τα δεδομένα της και ενισχύθηκε 1,12% κλείνοντας στα 2,70 ευρώ.

PERFORMANCE: «Βουνό» τα 7 ευρώ. Κατάφερε πάντως να κλείσει αμετάβλητη.

REDS: Τέλος εποχής. Διαπραγματεύτηκε σήμερα για τελευταία φορά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Και νέα χαμηλά 7 περίπου ετών έγραψε σήμερα η μετοχή. Στα 0,3470 ευρώ και στο -2,94%.

ΚΛ.ΚΑΥΠΑΚΤΟΥ: Εξαιρετικά κακή η εικόνα της μετοχής. Με συνολικό όγκο λίγο πάνω από 6 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 2,55% και έκλεισε στα 0,9160 ευρώ. Ωστόσο οι τρεις πρώτες πράξεις που έκανε σε διάστημα 90 λεπτών, ήταν υψηλό μέχρι τα 0,9680 ευρώ (+2,98%) με όγκο 60 τεμάχια και δύο πράξεις και η τρίτη πράξη ήταν στα 0,68 ευρώ δηλαδή απώλειες 27,66% με 30 τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Δεν ήταν η μέρα τους. Κάτω και οι 4 μετοχές της κατηγορίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης