Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλη μια ομολογία αποτυχίας: Οι ΗΠΑ καθυστερούν εσκεμμένα την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στο F-16

Άλλη μια ομολογία αποτυχίας: Οι ΗΠΑ καθυστερούν εσκεμμένα την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στο F-16
Η Alexandra Ustinova σημείωσε ότι λόγω καθυστερήσεων, η Ουκρανία πιθανότατα θα έχει μόνο 20 πιλότους πλήρως εκπαιδευμένους για να πετούν το F-16 μέχρι το τέλος του έτους
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθυστερούν εσκεμμένα την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά F-16, αναφέρουν οι Times.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής της Ουκρανίας για όπλα και πυρομαχικά, Alexandra Ustinova, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκουν δικαιολογίες για την αποτυχία τους να εκπαιδεύσουν αρκετούς Ουκρανούς πιλότους για να πετάξουν αυτά τα αεροσκάφη.
Η Alexandra Ustinova σημείωσε ότι λόγω καθυστερήσεων, η Ουκρανία πιθανότατα θα έχει μόνο 20 πιλότους πλήρως εκπαιδευμένους για να πετούν το F-16 μέχρι το τέλος του έτους.
«Θα έχουμε λιγότερους εκπαιδευμένους πιλότους από μαχητικά αεροσκάφη», πρόσθεσε.
Το Βέλγιο, η Δανία, η Ολλανδία και η Νορβηγία έχουν δεσμευτεί να μεταφέρουν περισσότερα από 60 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία. Τα πρώτα αεροσκάφη αναμένονται στα τέλη του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, όπως τόνισε η Alexandra Ustinova, αυτή τη στιγμή μόνο 8 Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στο Τούσον της Αριζόνα και άλλοι 12 σε αεροπορική βάση στη Δανία.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Ρουμανία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
Το Κίεβο ζήτησε από την Ουάσιγκτον να παράσχει επιπλέον δέκα θέσεις στα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι οι Ουκρανοί πιλότοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πτήσης, σημειώνοντας ότι η πρόοδος στην εκπαίδευση στα αεροσκάφη F-16 ήταν μέτρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης