Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καγκελάριος Scholz για Γαλλία: Ελπίζω να κερδίσει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τη Le Pen...

Καγκελάριος Scholz για Γαλλία: Ελπίζω να κερδίσει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τη Le Pen...
Ανησυχία στο Βερολίνο για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε την Κυριακή 23/6 ότι «ανησυχεί» με την προοπτική επικράτησης της Εθνικής Συσπείρωσης της Marine Le Pen στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.
«Ανησυχώ για τις εκλογές στη Γαλλία», τόνισε σχετικά ο Γερμανός καγκελάριος σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Ελπίζω ότι τα ... κόμματα που δεν είναι η Le Pen –για να το θέσω έτσι– θα είναι επιτυχημένα στις εκλογές. Αλλά αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο γαλλικός λαός», πρόσθεσε με νόημα.
Επισημαίνεται ότι το κόμμα του Γάλλου προέδρου Macron κάνει πενιχρές καταγραφές, όντας τρίτο στις δημοσκοπήσεις, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών που προκήρυξε ως απάντηση στην ταπεινωτική ήττα που υπέστη στις Ευρωεκλογές.
Από την άλλη πλευρά, η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση αναμένεται να σαρώσει, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον το 32% της ψήφου.
Άλλωστε, Εθνική Συσπείρωση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές αναδείχθηκε ως η πρώτη πολιτική δύναμη της Γαλλίας και το πολιτικό κόμμα με τους περισσότερους βουλευτές στην Ευρώπη.
Το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημείωσε επίσης κέρδη στις ευρωεκλογές αυτού του μήνα, ενώ ο κυβερνών συνασπισμός του Scholz καταποντίστηκε.
Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες της καγκελαρίου σημείωσαν το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα όλων των εποχών, συγκεντρώνοντας μόλις 14%, ενώ το AfD καταγράφηκε δεύτερη δύναμη με 16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης