Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκη: Η καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η μόνη ιστορικά δίκαιη λύση - Δεν την αποδέχεται ο λαός

Νίκη: Η καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η μόνη ιστορικά δίκαιη λύση - Δεν την αποδέχεται ο λαός
Ο νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων και αρχηγός του κόμματος VMRO-DPMNE, αποκάλεσε τη χώρα του ως «Μακεδονία»
Σχετικά Άρθρα

Εν μέσω προκλήσεων από τους γείτονες και μια νέας αρχής για τη ζημία που έχει επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών το κόμμα ΝΙΚΗ έχει μια απολύτως ξεκάθαρη θέση.
«Η καταγγελία της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η μόνη ιστορικά δίκαιη λύση.
Για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο ελληνικός λαός δεν ερωτήθηκε ποτέ, και το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ δε συμφώνησε ποτέ.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί παράγοντα γεωπολιτικής αστάθειας στο κέντρο των Βαλκανίων.
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήθηκε μέρος της ταυτότητας της Ελλάδος σε ένα κράτος, το οποίο ποτέ δεν έκρυψε τον αλυτρωτισμό του σε βάρος της πατρίδας μας.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΑΔΑ και είναι ΜΙΑ –εθνικά, γλωσσικά και ιστορικά», τονίζει με ανακοίνωσή της.

Και συνεχίζει:

«Ο νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων και αρχηγός του κόμματος VMRO-DPMNE, αποκάλεσε τη χώρα του ως «Μακεδονία» στη Βουλή των γειτόνων.
Οι δηλώσεις αυτές, σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο, επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά τις καταγγελίες της ΝΙΚΗΣ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για συνεχείς παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπίων.
Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ θα αξιοποιήσει κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα για να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών στο σύνολό της, με βάση το άρθρο 60 παρ. 1 της Σύμβασης της Βιέννης, και για να αναζητηθεί ένα ξεκάθαρο και ιστορικά αξιοπρεπές όνομα, σε συνεργασία με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης