Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν θα τσιμπήσει ο Putin - Πιόνι η Ουκρανία, ρωσική η Κριμαία – Είναι πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

Δεν θα τσιμπήσει ο Putin - Πιόνι η Ουκρανία, ρωσική η Κριμαία – Είναι πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας
Ο Πρόεδρος Putin έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι που θα πυροδοτούσε άθελά του έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας λέει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης Regis Tremblay
Ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin δεν πρόκειται να «τσιμπήσει» και να απαντήσει απερίσκεπτα και παρορμητικά στην πυραυλική επίθεση των Ουκρανών με τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS σε παραλία κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, υποστηρίζει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης και δημιουργός ντοκιμαντέρ Regis Tremblay.
Όπως λέει ο Putin δεν σκοπεύει να πυροδοτήσει μια παγκόσμια, πυρηνική σύρραξη που θα σημάνει το τέλος του κόσμου, όταν την ίδια στιγμή έχει θέσει ως όραμα του τη δημιουργιά ενός πολυπολικού κόσμου που θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το δημοψήφισμα του 2014

«Το 2014, ένας συντριπτικός αριθμός ανθρώπων στην Κριμαία ψήφισε για την επιστροφή της στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπου και ανήκε από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, την περίοδο δηλαδή της Αμερικανικής μας Επανάστασης.
Και έτσι, για να μιλήσουμε για την Κριμαία ως το επίκεντρο των ουκρανικών επιθέσεων, θα ήθελα να διαλύσω αυτό το ψέμα και αυτόν τον μύθο μια και καλή» λέει μιλώντας στο Sputnik o Tremblay, απορρίπτοντας την ιδέα ότι η επανένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία ήταν η αιτία της σημερινής στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ουκρανία.

Πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

«Αυτός ήταν ένας πόλεμος - ένας κηρυγμένος πόλεμος - από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.
Ο δηλωμένος και γνωστός στόχος της εξωτερικής πολιτικής, που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, είναι η στρατηγική ήττα της Ρωσίας.
Αυτό δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την ελευθερία ή τη δημοκρατία των Ουκρανών.
Η Ουκρανία ήταν πιόνι» υπογραμμίζει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης με αφορμή και τις πρόσφατες δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Κριμαία είναι όλη ένας στρατιωτικός στόχος, καθώς κατοικείται από Ρώσους «άμαχους κατακτητές».

Γενοκτονία στο Donbass από το 2014

Ο Tremblay υποστηρίζει πως «πολλοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να συνδέσουν αυτό που συμβαίνει στο Donbass από το 2014 – εδώ και 10 χρόνια – που είναι μια πολύ αργή γενοκτονία».
«Πρόκειται για τη δολοφονία αθώων πολιτών.
Συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία περισσότερων από 20.000 αθώων ανθρώπων στην Παλαιστίνη στα χέρια του Ισραήλ και των υποστηρικτών του, των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνένοχοι και στις δύο αυτές φρικαλεότητες.
Είναι βάρβαρο» αναφέρει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης.

Δεν θα πυροδοτήσει Παγκόσμιο πόλεμο ο Putin

Όπως λέει ο Tremblay, ο Putin «δεν ενήργησε ποτέ παρορμητικά» και ούτε θα το πράξει τώρα στο πλαίσιο της απάντησης για το χτύπημα στη Σεβαστούπολη.
«Θα απαντήσει η Ρωσία;
Ναι, σίγουρα θα ανταποκριθεί, αλλά όχι με τρόπο που θα πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Πρόεδρος Putin έχει καταστήσει πολύ σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι που θα πυροδοτούσε άθελά του έναν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
Ο Putin θα απαντήσει ασύμμετρα όπως κάνει.
Ο Sergey Lavrov, ο υπουργός Εξωτερικών, ταξίδεψε σε όλη την Ασία και την Αφρική υπογράφοντας συμφωνίες, μακροπρόθεσμες συμφωνίες για την ανάπτυξη, για στρατηγικές και για στρατιωτικές συνεργασίες.
Αυτός είναι, για μένα, ο τρόπος με τον οποίο η Ρωσία απαντά στην ατελείωτη κλιμάκωση των ΗΠΑ εναντίον της.
Ο Putin δεν θα τσιμπήσει το δόλωμα» εκτίμησε ο Αμερικάνος σκηνοθέτης.

Μακροπρόθεσμο όραμα

«Αυτό είναι ένα πολύ υψηλού κινδύνου, μακροπρόθεσμο όραμα.
Φαίνονται μακροπρόθεσμα, πιστεύοντας πλήρως ότι ο ηγεμόνας (σ.σ. οι ΗΠΑ) βρίσκεται σε ταχεία παρακμή και ότι το όραμά τους για μια νέα παγκόσμια τάξη βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.
Βασίζεται στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Βασίζεται στην κυριαρχία όλων των εθνών.
Και δεν θέλουν οι Ρώσοι να ρισκάρουν αυτόν τον μελλοντικό κόσμο που οραματίζονται με κάποιου είδους παράλογη, σπασμωδική αντίδραση που πυροδοτεί το τέλος του κόσμου» καταλήγει ο Αμερικάνος σκηνοθέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης