Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): O κόσμος είναι στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου – Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο

Βόμβα Fidan (ΥΠΕΞ Τουρκίας): O κόσμος είναι στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου – Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο
Σε σχέση με τη Γάζα, ο Fidan επεσήμανε πως το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις και τις σφαγές του σε προσφυγικούς καταυλισμούς
Δεν πρέπει να αγνοηθεί το ενδεχόμενο να ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τουρκική Hurriyet ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan, ενώ παράλληλα επεσήμανε πως «κανείς, ειδικά η χώρα μας, δεν θέλει μια νέα σκοτεινή εποχή, την οποία μπορεί να φέρει ένας πόλεμος παγκοσμίου κλίμακας.
Πιο αναλυτικά, «Αν με ρωτούσατε αν υπάρχει πιθανότητα να ξεσπάσει ένας πόλεμος ανάλογος με τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο, θα σας απαντούσα “φυσικά, υπάρχει”.
Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προβαίνουμε σε εκτιμήσεις μας σχετικά με την άμυνα και την ασφάλειά μας, και επικαιροποιούμε τα σχέδιά μας υπό το πρίσμα των νέων αξιολογήσεων.
Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε από τις πιο προετοιμασμένες χώρες.
Ο τουρκικός είναι ήδη ένας δυναμικός στρατός.
Ένας στρατός που ασκεί επιδίδεται σε πολλαπλές δραστηριότητες σε πολλές γεωγραφίες.
Ένας στρατός που έχει δοκιμάσει και εγκρίνει τα δικά του σχέδια ενώ διαθέτει υλικοτεχνική υποδομή.
Συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου.
Κανείς, ειδικά η χώρα μας, δεν θέλει κάτι τόσο σκοτεινό όπως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο Στρατός μας είναι έτοιμος για κάθε σενάριο» σημείωσε ο Fidan.

Tο Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του

Σε σχέση με τη Γάζα, ο Fidan επεσήμανε πως το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις και τις σφαγές του σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σχολεία όπου βρίσκουν καταφύγιο οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.
«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα.
Τυχόν κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγκρουση, η οποία πρέπει να αποφευχθεί.
Προτεραιότητα της χώρας μας είναι ο τερματισμός της σφαγής στη Γάζα και η εδραίωση μόνιμης ειρήνης στην περιοχή.
Είμαστε ικανοποιημένοι που η Παλαιστίνη αναγνωρίζεται από περισσότερα κράτη και πιστεύουμε ότι αυτά τα βήματα θα συμβάλουν στο να αποκτήσει η Παλαιστίνη το καθεστώς που της αξίζει στη διεθνή κοινότητα» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν Τούρκους στρατιώτες να δημιουργούν σημεία ελέγχου σε κατοικημένες περιοχές στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε: «Δεν είναι δυνατό για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να εισέλθουν σε κατοικημένες περιοχές όπου ζουν και εγκαθίστανται πολίτες.
Σημεία ελέγχου σε κατοικημένες περιοχές και περιοχές κοντά έχουν δημιουργηθεί από τις τοπικές αρχές του Ιράκ και υπάρχει καλός συντονισμός με την ιρακινή πλευρά για αυτό το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης