Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, μετά τον πληθωρισμό – Στο +0,4% ο S&P 500, o Nasdaq +0,7%

Πτώση στη Wall, μετά τον πληθωρισμό – Στο +0,4% ο S&P 500, o Nasdaq +0,7%
Αρνητικά πρόσημα μετά τον πληθωρισμό…
Πτώση παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,1% στις 39.123 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,41% στις 5.460 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε υποχώρηση -0,71% στις 17.732 μον.
Capture_196.JPG
Στα μάκρο, ο σημαντικός οικονομικός δείκτης PCE για τη Fed έδειξε την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός κατά τη διάρκεια του Μαΐου επιβραδύνθηκε στο χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό των τελευταίων τριών και πλέον ετών.
Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε μόλις κατά 0,1% εποχικά προσαρμοσμένο σε μηνιαία βάση και ήταν αυξημένος κατά 2,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι ανόδου 2,7% τον Απρίλιο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εμπορίου.
Και οι δύο μετρήσεις ήταν σύμφωνοι με τις εκτιμήσεις του Dow Jones.
Ο Μάιος παρουσίασε το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό από τον Μάρτιο του 2021, που ήταν η πρώτη φορά σε αυτόν τον οικονομικό κύκλο που ο πληθωρισμός ξεπέρασε τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο γενικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος τον μήνα και επίσης αυξήθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Την ίδια στιγμή, επί τα βελτίω αναθεωρήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ioύνιο.
Ειδικότερα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούνιο λιγότερο από ό,τι είχε μετρηθεί αρχικά εν μέσω προσδοκιών ότι ο πληθωρισμός θα αρχίσει να υποχωρεί.
O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε τον Ιούνιο κατά λιγότερο από 1 μονάδα στις 68,2 μονάδες.
Η προκαταρκτική μέτρηση για τον Ιούνιο ήταν 65,6 μονάδες.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι η τελική μέτρηση θα είναι 66 μονάδες.
Οι καταναλωτές αναμένουν ότι οι τιμές θα αυξηθούν με ρυθμό 3% κατά τους επόμενους 12 μήνες, έναντι 3,3% που ανέμεναν τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης