Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακοινώθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Αζερμπαϊτζάν από τον Aliyev – Ο λόγος που υπέγραψε διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου

Ανακοινώθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Αζερμπαϊτζάν από τον Aliyev – Ο λόγος που υπέγραψε διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου

H χώρα θα φιλοξενήσει Διάσκεψη Συμμετεχόντων στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή

Σχετικά Άρθρα

Στις 28 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev υπέγραψε διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου Milli Majlis και προκήρυξης πρόωρων εκλογών την 1η Σεπτεμβρίου.
Το αντίστοιχο διάταγμα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Προέδρου.
Σύμφωνα με το διάταγμα, ο Aliyev το υπέγραψε λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση που έλαβαν οι ίδιοι οι βουλευτές και το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Την περασμένη εβδομάδα, το κόμμα του, «Νέο Αζερμπαϊτζάν», που έχει την πλειοψηφία, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο, όταν ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, η χώρα θα φιλοξενήσει Διάσκεψη Συμμετεχόντων στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.
Το κόμμα εξήγησε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα ασφαλείας και τους περιορισμούς, θα ήταν δύσκολο να διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές, γι' αυτό ζήτησαν από τον Aliyev να ανακοινώσει έκτακτες εκλογές στο Milli Majlis.
Ο Ilham Aliyev ανακοίνωσε απροσδόκητα πρόωρες προεδρικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2023, αν και θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2025.
Τώρα για εντελώς διαφορετικούς λόγους κάνει πάλι το ίδιο. 
Θα κερδίσει και αυτές τις εκλογές; 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης