Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αλλάξτε τροπάρι» προειδοποιεί αμερικανός γερουσιαστής - Δεν απειλεί η Ρωσία τις ΗΠΑ, αλλά η Κίνα: Κατασκευάζει 540 φορές περισσότερα πολεμικά το χρόνο

«Αλλάξτε τροπάρι» προειδοποιεί αμερικανός γερουσιαστής - Δεν απειλεί η Ρωσία τις ΗΠΑ, αλλά η Κίνα: Κατασκευάζει 540 φορές περισσότερα πολεμικά το χρόνο
Η οικονομική, στρατιωτική επέκταση της Κίνας συνεχίζεται ακάθεκτη!
Η Κίνα κατασκευάζει σήμερα 540 φορές περισσότερα πλοία ετησίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο αμερικανός βουλευτής John Moolenaar κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.
«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν το ένα δέκατο του 1% (0,1%) της παγκόσμιας ναυπηγικής βιομηχανίας, ενώ τα κινεζικά ναυπηγεία με σχεδόν το 20% του λειτουργικού τους κόστους να επιδοτείται από το Πεκίνο αντιπροσωπεύουν το 54%», δήλωσε ο Moolenar.
Ο Moolenaar απευθυνόταν στην Επίλεκτη Επιτροπή της Βουλής των ΗΠΑ σε μια ακρόαση για τον στρατηγικό ανταγωνισμό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας με τίτλο "Από την υψηλή τεχνολογία στον βαρύ χάλυβα: Καταπολέμηση της στρατηγικής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για κυριαρχία σε ημιαγωγούς, ναυπηγεία και drones".

Η Κίνα επιδίωκε να οικοδομήσει τη βιομηχανία της για να δημιουργήσει μια διαρκή βιομηχανική κυριαρχία σε όλο τον κόσμο που διασφαλίζει τον παγκόσμιο ιδεολογικό θρίαμβο του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού της συστήματος, είπε ο Moolenaar.
«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα φιλοδοξεί να είναι το οπλοστάσιο της απολυταρχίας», είπε ο Moolenaar.
Αυτή η φιλοδοξία ήταν σε αντίθεση με τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να γίνουν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας, πρόσθεσε ο Moolenaar.

Η μεγαλύτερη νομισματική στροφή των τελευταίων ετών

Υπενθυμίζεται πως τα σχέδια της Κίνας περιελαμβάνουν ενδυνάμωση και παγκόσμια εδραίωση σε όλο το φάσμα της οικονομικής, στρατιωτικής δραστηριότητας που μεθοδεύεται με μια σειρά αλλαγών - προσαρμογών, σε κάθε τομέα της οικονομίας, με ενδεικτική αυτή που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη νομισματική στροφή των τελευταίων ετών, ή όπως σημειώνει το Bloomberg, η μεγαλύτερη ενδεχομένως αλλαγή των τελευταίων ετών στον τρόπο με τον οποίο η Κίνα ασκεί τη νομισματική πολιτική αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια. 
Ο Pan Gongsheng, διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, έστειλε την Τετάρτη το σαφές μήνυμα ότι η νομισματική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ως έναν τρόπο ρύθμισης της ρευστότητας.
Η PBOC μελετά την εφαρμογή με το υπουργείο Οικονομικών και θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, δήλωσε σε ομιλία του.
Η κίνηση ανταποκρίνεται στην οδηγία του Xi να "εμπλουτίσει την εργαλειοθήκη της νομισματικής πολιτικής" και να "αυξήσει σταδιακά την αγορά και την πώληση κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο των πράξεων ανοικτής αγοράς της κεντρικής τράπεζας" σε μια ομιλία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης οικονομικής πολιτικής πέρυσι, η οποία δημοσιοποιήθηκε μόνο στο βιβλίο που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο.
Η PBOC εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να περιορίσει τον διάδρομο επιτοκίων εντός του οποίου επιτρέπεται να κυμαίνονται τα επιτόκια της αγοράς, για να σηματοδοτήσει έναν σαφέστερο στόχο πολιτικής.

Μεταρρύθμιση

"Οι αναφορές υποδηλώνουν σαφώς μια μεταρρύθμιση στους στόχους και τα μέσα της νομισματικής πολιτικής τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Xing Zhaopeng, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής για την Κίνα στην Australia & New Zealand Banking Group. Θα είναι η "μεγαλύτερη μεταρρύθμιση" από το 2014, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εισαγωγή του MLF για τη διοχέτευση χρημάτων στις εμπορικές και πολιτικές τράπεζες.
Οι όποιες αλλαγές θα χρειαστούν χρόνο και θα έχουν σταδιακό αντίκτυπο στις αγορές, ανέφερε ο Xing σε έκθεσή του, σημειώνοντας την ανάγκη το σύστημα επιτοκίων της Κίνας να βασίζεται περισσότερο στις δυνάμεις της αγοράς και όχι να καθορίζεται από τις αρχές.
Η διαπραγμάτευση ομολόγων θα δώσει στην PBOC ένα νέο εργαλείο που θεωρείται πιο αποτελεσματικό στη διαχείριση της ρευστότητας από τα τρέχοντα μέσα, επειδή επηρεάζει ένα ευρύτερο φάσμα συμμετεχόντων στην αγορά.
Θα ενίσχυε επίσης την ικανότητα της τράπεζας να βοηθήσει την κυβέρνηση να αντλήσει χρήματα για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και άλλων δαπανών για τη στήριξη της οικονομίας.
Αυτό είναι αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς τα οικονομικά των τοπικών αρχών πιέζονται όλο και περισσότερο, περιορίζοντας την ικανότητά τους να βοηθήσουν μια οικονομία που δοκιμάζεται από τον αποπληθωρισμό και την πτώση της αγοράς ακινήτων.
Κατά την τελευταία δεκαετία, η PBOC εισήγαγε χρήματα στην οικονομία κυρίως μειώνοντας το ποσό των μετρητών που απαιτεί από τις τράπεζες να διατηρούν σε αποθεματικό. Με την αναλογία αυτή να πλησιάζει το τεκμαιρόμενο ελάχιστο επίπεδο του 5%, καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να διατηρήσουν άφθονη ρευστότητα για να ενθαρρύνουν τον δανεισμό, η κεντρική τράπεζα έχει όλο και περισσότερους λόγους να βρει νέα εργαλεία.

Οι επενδύσεις σε γη κοντά σε στρατιωτικές βάσεις

Υπενθυμίζεται πως αυτό που προσπαθούσαν χρόνια να αποφύγουν οι Αμερικανοί, συμβαίνει, και φταίει το χρήμα που διαθέτουν οι Κινέζοι που έχει οδηγήσει στο να κατέχουν περισσότερα από 1.215.000 στρέμματα γεωργικής γης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε 19 σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.
Η New York Post (ΝΥΡ) έχει «εντοπίσει 19 βάσεις σε όλες τις ΗΠΑ από τη Φλόριντα μέχρι τη Χαβάη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από γη που αγοράστηκαν από κινεζικές οντότητες»…
Η Κίνα έχει αγοράσει στρατηγικά τοποθετημένες γεωργικές εκτάσεις δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ, αυξάνοντας τους φόβους για την εθνική ασφάλεια για πιθανή κατασκοπεία ή ακόμη και δολιοφθορά καθώς θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από κατασκόπους που εργάζονται για το κομμουνιστικό έθνος.
Μάλιστα η λίστα περιλαμβάνει μερικές από τις «πιο στρατηγικά σημαντικές βάσεις» του στρατού:
- Fort Liberty (πρώην Fort Bragg) στο Fayetteville της Βόρειας Καρολίνας.
- Fort Cavazos (πρώην Fort Hood) στο Killeen του Τέξας.
- Βάση και Στρατόπεδο Πεζοναυτών Pendleton στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και
- Αεροπορική βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα.
Πέρα από το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που επιτράπηκε να πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ, η Κίνα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες στην αεροπορική βάση του Μάλμστρομ, όπου βρίσκονται μερικά από τα βασικά πυρηνικά μέσα, ενώ σύμφωνα με την Wall Street Journal, Κινέζοι υπήκοοι πιάστηκαν να έχουν πρόσβαση σε «στρατιωτικές βάσεις και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες» εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδόν 100 φορές…

Κίνα: Στο 49,1% αναμένεται το ποσοστό διείσδυσης των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας

Το ποσοστό διείσδυσης των οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας (NEV) στην κινεζική αγορά αναμένεται ότι θα καταγράψει ένα νέο ρεκόρ σε ποσοστό 49,1% για τον μήνα Ιούνιο, καθώς τα ηλεκτροκίνητα οχήματα προσελκύουν τις προτιμήσεις όλο και περισσότερων αγοραστών, ενώ η αγορά τους αυξάνεται σταθερά, εξαιτίας του διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας αγοράς την Πέμπτη.
Οι κατασκευαστές οχημάτων τεχνολογίας NEV έχουν έναν σχετικά φιλόδοξο στόχο για τον Ιούνιο, με τις πωλήσεις λιανικής να αναμένεται ότι θα φτάσουν τις 860.000 μονάδες, με μηνιαία αύξηση 6,9% έναντι του Μαΐου, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) που καλύπτει όλους τους κινεζικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες υλοποίησαν πολυάριθμες δραστηριότητες εμπορικής προώθησης των οχημάτων τους, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους του πρώτου εξαμήνου που έχουν θέσει για το 2024, όπως ανακοίνωσε η CPCA, προσθέτοντας ότι η στρατηγική διαμόρφωσης της εμπορικής τιμής σε σχέση με τον όγκο παραγωγής των οχημάτων ασκεί περιορισμένη επιρροή στη γενικότερη κίνηση της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης