Ενέργεια

Απορρόφησαν τις αυξήσεις οι μεγάλοι στα πράσινα τιμολόγια του Ιουλίου - Οι τιμές

Απορρόφησαν τις αυξήσεις οι μεγάλοι στα πράσινα τιμολόγια του Ιουλίου - Οι τιμές
Οι τιμές των παρόχων για τον Ιούλιο
Απορρόφησαν τις αυξήσεις της χονδρεμπορικής τιμής, οι περισσότερες εταιρείες προμήθειας και συγκράτησαν τη μέση τιμή για το πράσινο τιμολόγιο Ιουλίου λίγο πάνω από τα επίπεδα του Ιουνίου. Καθετοποιημένοι ενεργειακοί όμιλοι όχι μόνο δεν αύξησαν τις τιμές αλλά τις μείωσαν από τον Ιούνιο.

Για τον Ιούλιο η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι το πράσινο τιμολόγιο (Γ1) για χρέωση ημέρας είναι 13,557 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, την φθηνότερη στην αγορά, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε αύξηση 14% συγκριτικά με τον Ιούνιο.

Αυξήσεις τιμών έκαναν οι μικρότερες εταιρείες, ΕΛΙΝ, VOLTON και Ζενίθ με την τελευταία να δίνει την υψηλότερη τιμή στα 20 λεπτά/κιλοβατώρα.
Ειδικότερα, η NRG, Protergia. Elpedison και ΗΡΩΝ προσέφεραν χαμηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο του Ιουλίου από τον προηγούμενο μήνα παρότι η χονδρεμπορική τιμή τον Ιούνιο, στο Χρηματιστήριο ενέργειας σημείωσε άνοδο 22%, κλείνοντας τον Ιούνιο στα 98,89 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, από 81,08 ευρώ ανά Μεγαβατώρα τον αμέσως προηγούμενο μήνα

Η μέση τιμή Ιουλίου εκτιμάται στα 15,95 λεπτά/κιλοβατώρα από 15,12 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης