Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,75% - Πληθωρισμός 2,5% στην Ευρωζώνη

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,75% - Πληθωρισμός 2,5% στην Ευρωζώνη
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για τον Ιούνιο, παρακολουθείται στενά
Μετά από μια θετική συνεδρίαση τη Δευτέρα, οι ευρωπαϊκές αγορές επανήλθαν σε πτωτική τροχιά, με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα του β΄γύρου των βουλευτικών στη Γαλλία, με το ενδεχόμενο απόλυτης πλειοψηφίας για το κόμμα της Marine Le Pen να είναι ορατό.
Στις κάλπες προσέρχονται την Πέμπτη 4 Ιουλίου και οι Βρετανοί.
Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 επανέλαβε την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας, διαπραγματευόμενος 0,44% χαμηλότερα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,75%, στις 18.152 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση -0,56%, στις 8.121 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.538 μον. με απώλειες 0,3%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 33.481 με πτώση 0,7%.

Οι περισσότεροι κλάδοι βρίσκονταν στο κόκκινο, με τις μετοχές των κατασκευών να υποχωρούν κατά 1%, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σημείωσαν άνοδο 0,4%.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ευρωζώνης για τον Ιούνιο, παρακολουθείται στενά για το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την επόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.
Η τιμολόγηση της αγοράς υποδηλώνει επί του παρόντος ότι η ΕΚΤ θα έχει μειώσει τα επιτόκια για άλλη μια φορά μέχρι τη συνεδρίασή της τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι ενώ η κεντρική τράπεζα είναι βέβαιη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει στο στόχο του 2%, οι "επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι" και δεν έχει προκαθορισμένη πορεία για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2024

Στο 2,5% διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2024 ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, από 2,6% τον Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούνιο (4,1%, σταθερός σε σύγκριση με τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,5%, έναντι 2,6% τον Μάιο).
Μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, σταθερό σε σύγκριση με τον Μάιο) και ενέργεια (0,2%, έναντι 0,3% τον Μάιο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης