Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Κανένα κράτος στην περιοχή δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλές μέχρι να σταματήσει η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Erdogan: Κανένα κράτος στην περιοχή δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλές μέχρι να σταματήσει η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα
Ανησυχία από την πρόσφατη κλιμάκωση 
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη ρητορική και τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, ιδιαίτερα όσον αφορά το μέλλον της περιοχής.
«Κανένα κράτος στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλές όσο δεν σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα υπό την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού», είπε ο Erdogan την Τρίτη (2/7/2024) μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.
Η Hezbollah και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά στα σύνορα από την έκρηξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο, αλλά η πρόσφατη κλιμάκωση έχει τροφοδοτήσει την ανησυχία για μεγαλύτερη σύγκρουση.

Η χειρότερη αναμέτρησή τους εδώ και 18 χρόνια

Η οργάνωση έχει συνδέσει την παύση των επιθέσεων της στο Ισραήλ με το τέλος της επίθεσης του Τελ Αβίβ στη Γάζα, η οποία σκότωσε σχεδόν 38.000 Παλαιστίνιους και δημιούργησε μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Ενώ οι τρέχουσες μάχες μεταξύ Ισραήλ και εξακολουθούν να είναι σχετικά περιορισμένες, σηματοδοτούν τη χειρότερη αντιπαράθεσή τους εδώ και 18 χρόνια, με εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και γεωργικές εκτάσεις στο νότιο Λίβανο και στο βόρειο Ισραήλ.
Οι πλευρές ανταλλάσσουν πυρά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα τον Οκτώβριο.
Οι εχθροπραξίες έχουν ερημώσει σε μεγάλο βαθμό τη συνοριακή ζώνη και στις δύο πλευρές, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης