Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew Research Center: Μειώνεται δραστικά η εμπιστοσύνη προς τον Zelensky στις χώρες του ΝΑΤΟ

Pew Research Center: Μειώνεται δραστικά η εμπιστοσύνη προς τον Zelensky στις χώρες του ΝΑΤΟ
Όπως σημειώνει ο ερευνητικός οργανισμός, η εμπιστοσύνη στον Zelensky έχει «πέσει σημαντικά» σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική
Το επίπεδο εμπιστοσύνης στον Zelensky στις χώρες του ΝΑΤΟ έχει μειωθεί και σήμερα είναι περίπου 40%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κοινωνιολογικής έρευνας που διεξήχθη από το Pew Research Center.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Zelensky «κάνει το σωστό» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ το 48% έχει την αντίθετη άποψη.
Όπως σημειώνει ο ερευνητικός οργανισμός, η εμπιστοσύνη στον Zelensky έχει «πέσει σημαντικά» σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Οι βαθμολογίες του Zelensky μειώθηκαν περισσότερο στην Πολωνία (48% το 2024 σε σύγκριση με 70% το προηγούμενο 2023), την Ολλανδία (66% έναντι 73%), τη Γερμανία (54% έναντι 61%), την Ισπανία (48% έναντι 55%) και Γαλλία (43% έναντι 50%).
Ταυτόχρονα , δεν υπάρχει συναίνεση για τον όγκο της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στο Κίεβο από τις χώρες της συμμαχίας.
Έτσι, μόνο το 25% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι η χώρα παρέχει στην Ουκρανία επαρκές επίπεδο υποστήριξης, ενώ στην Ουγγαρία, για παράδειγμα, το ποσοστό αυτό φτάνει το 61%.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του 2024 σε περισσότερους από 44.000 ενήλικους πολίτες χωρών του ΝΑΤΟ. Το σφάλμα στα αποτελέσματα της μελέτης είναι περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης