Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βελτιωμένα αποτελέσματα για το 2024 στον ΑΔΜΗΕ – Διπλασιάζεται το μέρισμα, αλλά προκλητική αδιαφορία για τη μετοχή

Βελτιωμένα αποτελέσματα για το 2024 στον ΑΔΜΗΕ – Διπλασιάζεται το μέρισμα, αλλά προκλητική αδιαφορία για τη μετοχή
Δύο διανομές θα κάνει φέτος η εταιρεία - Τον Σεπτέμβρη θα δώσει 0,058 ευρώ και σχεδόν ίδιο ποσό θα ξαναδώσει τέλος του χρόνου
Σχετικά Άρθρα
Η καλή πορεία αποτελεσμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και η απόφαση της γενικής συνέλευσης που έγινε στις 7 Ιουνίου για διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 58,6 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των επενδυτών για υψηλότερη αμοιβή από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κατέχει το 51% της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και θα λάβει 29,6 εκατ. ευρώ, ανέφερε στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης η διοίκηση της εταιρείας.
Έτσι, το συνολικό μέρισμα που θα δώσει στους μετόχους για τη χρήση 2023 θα ανέλθει στα 0,12 ευρώ ανά μετοχή.
Πέρυσι και για τη χρήση 2022 είχε δώσει προμέρισμα 0,058 ευρώ, το οποίο ήταν και τελικό μέρισμα.
Όμως τα αποτελέσματα χρήσης 2023 ήταν εξαιρετικά, λόγω της βελτίωσης του WACC (ρυθμιζόμενο έσοδο) και τώρα θα δώσει προμέρισμα ίσο με το περσινό ήτοι 0,058 ευρώ ανά μετοχή, αλλά και περίπου το ίδιο για τελικό μέρισμα.
Όπως είπε στους μετόχους ο κ.Καράμπελας, διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η εταιρεία θα τρέξει προκειμένου να δημοσιεύσει γρήγορα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και να φανεί το έσοδο, ώστε να ληφθεί η απόφαση για να δοθεί τον Σεπτέμβριο το προμέρισμα και προς το τέλος του έτους το τελικό μέρισμα.

Αναφορικά με την πορεία των αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής, ο κ. Καράμπελας ανέφερε πως το πρώτο τρίμηνο ήταν πολύ καλό και αποτελεί μπούσουλα για το σύνολο της χρήσης.
Το ρυθμιζόμενο έσοδο είναι σταθερό και ο ΑΔΜΗΕ πληρώνεται βάσει αυτού, αλλά στο δίκτυο μπαίνουν καθημερινά νέοι πελάτες που φέρνουν νέα έσοδα.

Σε ερώτηση του Bankingnews.gr αν υπάρχουν εξελίξεις για την πώληση του 20% της Αριάδνη η διοίκηση δεν απάντησε, τονίζοντας πως απαντά ερωτήσεις που σχετίζονται με την ατζέντα της γενικής συνέλευσης.
Υπενθυμίζεται πως σε ενημέρωση του Απριλίου από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ είχε αναφέρει πως το επιτρεπόμενο έσοδο θα φτάσει τα 484,8 εκατ. ευρώ το 2025, ενώ για φέτος θα υπολογιστεί το WACC με βάση τα 2,5 δισ. ευρώ και όχι 2,3 δισ. ευρώ που υπολογίστηκε το 2023.
Επιπλέον επειδή το 2023 δεν υπολογίστηκε το νέο WACC σε όλη τη χρήση θα υπάρξουν έσοδα από πέρυσι που θα περάσουν στη φετινή χρήση.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο είχε στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρήσης καθαρά κέρδη 18,6 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25,4%.
Επιπλέον είχε ταμειακά διαθέσιμα 5,3 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί πως παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα χρήσης 2023 και πρώτου τριμήνου 2024, αλλά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για το μέρισμα, η μετοχή έκλεισε αμετάβλητη.
Στελέχη της αγοράς απορούν με την πορεία της μετοχής, καθώς υπάρχουν πάντα δυνατοί πωλητές και δεν έχει βελτιωθεί η αποτίμηση παρά τα ισχυρά θεμελιώδη, ούτε είχε κερδίσει κάτι από το την άνοδο των ενεργειακών μετοχών και το story της ενεργειακής μετάβασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης