Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό χαστούκι στον Erdogan από το Κρεμλίνο - Peskov: «Δεν μπορεί να παίξει ρόλο μεσολαβητή σε συνομιλίες με την Ουκρανία»

Ισχυρό χαστούκι στον Erdogan από το Κρεμλίνο - Peskov: «Δεν μπορεί να παίξει ρόλο μεσολαβητή σε συνομιλίες με την Ουκρανία»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov αντέκρουσε αφοπλιστικά: «Όχι, είναι αδύνατο»
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δεν μπορεί επ' ουδενί να ενεργήσει ως πιθανός μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov στο Channel One.
Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν ο Τούρκος ηγέτης να ενεργήσει ως μεσολαβητής σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε αδοπλιστικά: «Όχι, είναι αδύνατο».
Ο Peskov επιβεβαίωσε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συζητήθηκε στη σημερινή (3/7) συνάντηση του Erdogan με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Αυτό το θέμα συζητήθηκε, ναι», αποκάλυψε.
Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας είχαν διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO.
Διήρκεσαν περίπου μία ώρα.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία και ειδικότερα η αλληλεπίδραση στον ενεργειακό τομέα.
Ένα άλλο θέμα ήταν ο ρωσικός τουρισμός στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, ένας ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη γείτονα από τη Ρωσία έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ.
Επιπλέον, ο Putin υποσχέθηκε στον Erdogan ότι θα επισκεφθεί οπωσδήποτε την Τουρκία: η επίσκεψή του είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά το χρονοδιάγραμμα δεν μπορούσε να συμφωνηθεί.
Ο Erdogan σημείωσε ότι αναμένει ο ομόλογός του να επισκεφθεί «το συντομότερο δυνατό χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης