Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια πτώση στις ευρωαγορές μετά το εκλογικό σοκ στη Γαλλία - Το Παρίσι στο +0,3%, ο DAX +0,4%

Ήπια πτώση στις ευρωαγορές μετά το εκλογικό σοκ στη Γαλλία - Το Παρίσι στο +0,3%, ο DAX +0,4%
Το ευρώ, εν τω μεταξύ, παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του δολαρίου.
Ψύχραιμα αντέδρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αιφνιδιαστική νίκη του αριστερού συνασπισμού κομμάτων στον β΄ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.
Οι γαλλικές μετοχές διέγραψαν τις προηγούμενες απώλειες και σημείωσαν άνοδο 0,3%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,02%, στις 18.472 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,13%, στις 8.193 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.627 μον. με απώλειες 0,63%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώθηκε στις 34.046 μον. με άνοδο 0,17%.

Το ευρώ, εν τω μεταξύ, παρέμεινε αμετάβλητο έναντι του δολαρίου.
Ο François Digard, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης γαλλικών μετοχών της Kepler Cheuvreux, δήλωσε ότι η αγορά ανέμενε ένα κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.
"Έχετε ένα κοινοβούλιο χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, οπότε την περασμένη εβδομάδα, η αγορά το προεξόφλησε ... Απλώς αναμενόταν να είναι πιο δεξιό και προέκυψε... αριστερό", δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα.
Εν τω μεταξύ, οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank προσέθεσαν ότι οι αγορές θα είναι καχύποπτες απέναντι στα "δημοσιονομικά επιθετικά" σχέδια δαπανών και φορολογίας του Νέου Λαϊκού Μετώπου.
Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι αγορές ήταν μικτές τη Δευτέρα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν πτώση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για ενδείξεις σχετικά με το φετινό ράλι της αγοράς και τα επόμενα βήματα της Fed.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου αναμένεται την Πέμπτη, ενώ τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού την Παρασκευή.

«Βουτιά» 3,6% τον Μάιο 2024 για τις γερμανικές εξαγωγές - Αδύναμη ζήτηση από Κίνα, ΗΠΑ, Ε.Ε.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, πτώση άνω των εκτιμήσεων σημείωσαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Μάιο 2024, λόγω της αδύναμης ζήτησης από την Κίνα, τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 3,6% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι της μείωσης 1,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 24,9 δισ. ευρώ τον Μάιο, από 22,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 16,8 δισ. ευρώ τον Μάιο του προηγούμενου έτους.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ μειώθηκαν κατά 2,5% τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ κατά 4,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης