Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα και νέα ρεκόρ στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο -0,1% o Dow, o Nasdaq +0,3%

Μεικτά πρόσημα και νέα ρεκόρ στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό – Στο -0,1% o Dow, o Nasdaq +0,3%
Μεικτά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης
Μεικτά πρόσημα και νέα ρεκόρ εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον πληθωρισμό, που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.
Στο επίκεντρο είναι επίσης η επικείμενη δημοσίευση εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώσγη -0,08% στις 39.344 μον., ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,1% στις 5.572 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,28% στις 18.403 μον.
αφσφσαδσαδφ.JPG
Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με νέα υψηλά όλων των εποχών για τους S&P 500 και Nasdaq, με οδηγό τα κέρδη των Tesla και Nvidia.
Ο S&P 500 έχει καταγράψει θετικά πρόσημα σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες εβδομάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel έκλεισε με ράλι 6,2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent κινήθηκε χαμηλότερα 1% στα 85,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βούτηξε 1,5% στα 2.362 δολάρια ανά ουγκιά.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,27%.

«H έκθεση για τις θέσεις εργασίας Ιουνίου κρατά τoν πληθωρισμό στο επίκεντρο, δεδομένου ότι από αυτόν θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα υπάρξουν επιτοκιακές περικοπές...
Τυχόν σημάδια συγκράτησης της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας θα είναι πιθανότατα θετικά για τις μετοχές και τα ομόλογα υψηλής απόδοσης τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα» δήλωσε ο Greg Wilensky, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος των ΗΠΑ στην Janus Henderson Investors.

Στα μάκρο, το σύνολο της καταναλωτικής πίστης αυξήθηκε κατά 11,4 δισ. δολάρια τον Μάιο έναντι ανόδου 6,5 δισ. τον Απρίλιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι μια άνοδο κατά 8,9 δισ. δολάρια.
Η ανακυκλούμενη πίστωση, η οποία περιλαμβάνει τις πιστωτικές κάρτες, ενισχύθηκε κατά 7 δισ. δολάρια.
Η μη ανακυκλούμενη πίστωση, η οποία περιλαμβάνει τα φοιτητικά δάνεια και τα δάνεια για την αγορά αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 4,3 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης