Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΑΤΟ: Μόνη λύση στην σύγκρουση, να αναγνωρίσει ο Zelensky την «εδαφική πραγματικότητα», να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

ΝΑΤΟ: Μόνη λύση στην σύγκρουση, να αναγνωρίσει ο Zelensky την «εδαφική πραγματικότητα», να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
«Η Φινλανδία πολέμησε έναν γενναίο πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης το ’39... Ο πόλεμος τελείωσε με την παραχώρηση [Φινλανδίας] του 10% του εδάφους», ανέφερε ο Stoltenberg, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, συζητώντας την πλέον πιθανή επιλογή επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης, επεσήμανε την εμπειρία του σοβιετο-φινλανδικού πολέμου και κατέστησε σαφές ότι το Κίεβο πρέπει να εξετάσει την αναγνώριση της «εδαφικής πραγματικότητας» όπως είναι σήμερα.
«Η Φινλανδία πολέμησε έναν γενναίο πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης το ’39...
Ο πόλεμος τελείωσε με την παραχώρηση [Φινλανδίας] του 10% του εδάφους», ανέφερε ο Stoltenberg, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin παρουσίασε πρωτοβουλίες για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία: Η Μόσχα θα παύσει αμέσως το πυρ και θα δηλώσει την ετοιμότητά της για συνομιλίες μετά την αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από το έδαφος των νέων περιοχών της Ρωσίας.
Επιπλέον, είπε, το Κίεβο πρέπει να αποκηρύξει τις προθέσεις του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να πραγματοποιήσει αποστρατικοποίηση και αποναζιστοποίηση, καθώς και να αποδεχθεί ένα ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό καθεστώς.
Ο Ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε επίσης στην άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης