Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θερμό επεισόδιο – Κίνα στο Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας: Μην τολμήσετε να αναπτύξετε τα πλοία σας στα στενά της Ταϊβάν

Θερμό επεισόδιο – Κίνα στο Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας: Μην τολμήσετε να αναπτύξετε τα πλοία σας στα στενά της Ταϊβάν

Το αντιτορπιλικό USS Halsey πέρασε τελευταία φορά τον Μάιο

Σχετικά Άρθρα
Ευθεία προειδοποίηση προς τη Γερμανία να μην αναπτύξει τα πολεμικά της πλοία μέσω του στενού μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας, απηύθυνε -μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών- το Πεκίνο, κάνονας λόγο για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.
Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση για το θέμα και δύο γερμανικά πολεμικά πλοία αναμένουν εντολές από το Βερολίνο να πλεύσουν τον επόμενο μήνα μέσω του στενού της Ταϊβάν πλάτους 180 χιλιομέτρων που χωρίζει την Ταϊβάν από την Κίνα.
Εάν συμβεί αυτό, η φρεγάτα Baden-Württemberg και το πλοίο ανεφοδιασμού Frankfurt am Main θα είναι τα πρώτα γερμανικά πολεμικά πλοία που θα περάσουν από το στενό από το 2002.
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας διεκδικεί την κυριαρχία στο νησί της Ταϊβάν, το οποίο ελέγχεται από τη Δημοκρατία της Κίνας και πιστεύει ότι έχει δικαιοδοσία στο στενό, που χωρίζει το νησί από την ηπειρωτική χώρα και είναι μέρος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.
Οι αρχές στην Ταϊβάν αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Κίνας για την κυριαρχία της.
«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη», δήλωσε ο Διοικητής της γερμανικής ναυτικής ομάδας δράσης, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο καιρός θα αποτελέσει παράγοντα για την απόφαση.
«Δείχνουμε τη σημαία μας εδώ για να δείξουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στους εταίρους και τους φίλους μας, τη δέσμευσή μας για την τάξη που βασίζεται σε κανόνες, την ειρηνική επίλυση εδαφικών συγκρούσεων και τις ελεύθερες και ασφαλείς ναυτιλιακές λωρίδες», πρόσθεσε ο Γερμανός διοικητής.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή διέλευση γερμανικών πλοίων, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η Ταϊβάν είναι η εσωτερική υπόθεση της Κίνας και ότι η αντίθεση στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν είναι το κλειδί για τη σταθερότητα.

Screenshot_8-4.jpg

«Το Πεκίνο ήταν πάντα αντίθετο στην υπονόμευση της εδαφικής κυριαρχίας και ασφάλειας της Κίνας υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους στο Πεκίνο.
Το Newsweek μας υπενθυμίζει τέλος ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία διέρχονται τακτικά από τα στενά της Ταϊβάν.
Το αντιτορπιλικό USS Halsey πέρασε τελευταία φορά τον Μάιο.
Στις 31 Ιουλίου, μια καναδική φρεγάτα πέρασε επίσης από το στενό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Γερμανία είναι κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Screenshot_2-32.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης